Spelsommarens största fail (plus shirtless gaming)

10:24 28 Jul 2015

En av sommarens absolut största spelhändelser var Evo 2015 i Las Vegas. Den årliga höjdpunkten för alla som gillar fightingspel (som Street Fighter, du vet). Hit kommer i princip hela fightinggenrens världselit för att göra upp om äran och en hel hög med kontanter. Under tre dagar i juli korades 9 världsmästare och någonstans kring 300 000 dollar delades ut i prispengar*. Jag älskar det här. Faktum är att du inte ens behöver någon förförståelse för att dras med i hajpen. Här bjuds på otroligt entusiastiska kommentatorer, superpumpad publik och helt galet duktiga spelare.

Det finns naturligtvis massvis med klipp att titta på för att se exempel på det här. Men de tänker inte jag lista här, de får ni hitta själva. Här får ni istället turneringens i särklass med snöpliga förlust. Spelet heter Guilty Gear Xrd Sign (fråga inte), spelarna Woshige och Ogawa. Woshige reser sig upp efter andra rundan och är helt övertygad om att han vunnit. Han inser snabbt att det är en runda kvar – men då är det för sent. Ogawa har redan satt saker i rörelse och avslutat matchen. Han gnuggar in missen rätt rejält. Fram med skamkudden. Kanske den största blundern någonsin i sammanhang som det här:

…en liten bonus också när en av mina favorit-street fighter-spelare, Poongko, får smaka på egen medicin. Amerikanske Onisan inser nog att hoppet är ute för honom och sliter av sig bältet och tröjan – en kaxig utmaning mot en av de kaxigaste någonsin. Att ”falla med flaggan i topp” är ett uttryck som kanske går att använda här. Kanske. (”Not one sit-up!”)

Och just det: grattis till Adam ”Armada” Lindgren, som vann Smash Bros. Melee-tävlingen!

*Ingenting jämfört med Dota 2-tävlingen The International 5, som nu närmar sig en prispott på över 150 miljoner kronor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG