Tidningen Mat har släppt rykande färsk statistik över svenskarnas grillvanor. Dessa livsmedel hamnade tio i topp över vad vi gillar att lägga på grillen. Noterar något förvånat att frukt lyser med sin frånvaro. Desto mer glädjande dock att 93% väljer att krydda själva medan endast 3% köper färdigkryddat.
Bästa grillmaten (enl tidningen Mats läsare):
- Fläskkarré 24%
- Kycklingfilé 20%
- Fläskfilé 18%
- Entrecôte 17%
- Grillspett 17%
- Lax 16%
- Grönsaker 15%
- Hamburgare 9%
- Korv 8%
- Biff 7%
och detta dricker vi till
- Rött vin 31%
- Vatten 12%
- Rosévin 10%
- Öl 9%
- Läsk 6%
- Vitt vin 5%
- Cider 2%
- Mjölk 1%