Quora – vilken grej!

12:40 7 Sep 2015

Det har kommit till min kännedom att inte alla människor känner till Quora och när jag nåddes av den informationen blev jag bestört. Quora är min favoritsajt på hela internet. Sajten går ut på att användare frågar och svarar på saker. Som nu till exempel, när jag sitter här och våndas över hur Quora bäst kan beskrivas, hittar jag tråden ”What is a good way to describe Quora to friends?” där 66 personer har skickat in svar, ett antal av dem riktigt bra. Svaren rangordnas sedan efter hur läsarna har betygsatt deras kvalitet. Eftersom många begåvade och initierade människor befinner sig på Quora kan man ofta hitta väldigt kvalificerade svar på både breda och smala frågeställningar i olika ämnen, från tv-serier till internationell politik.

Varje dag får jag ett mejl som heter Quora Daily Digest där de har samlat upp ett antal frågeställningar som diskuteras just nu inom de ämnen jag har angett att jag är intresserad av. Dagens frågor är till exempel ”Is Glenn Beck having a faith crisis?” (där Glenn själv svarar ”no, I’m having a faith in people crisis”), ”What are some things Westerners do that Asians consider strange?”, ”How efficient is the Russian navy?” och ”Did Steve Jobs often send mass emails to Apple employees? If so, what were they about?”.

Sociala medier är väl inte direkt kända för att locka fram det allra bästa ur människor, vare sig mediet heter Facebook, Linkedin eller Twitter. Just därför är det så trevligt med denna oas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp