Den glutenfria musikalen

12:32 23 Maj 2015

Glutenintolerans är jättevanligt. Och skitjobbigt för den som är drabbad. Sen finns det en massa dieter också som går ut på att undvika vete, men det är en annan historia. Förutom att det är trist att behöva plocka bort vete, korn och råg ur sin diet är det en ganska allvarlig historia som kan bli riktigt knepig på sikt om man struntar i att behandla.

En av mina bästa vänner är glutenintolerant. Jag tycker att det är tråkigt både för hennes del och för min egen del. För henne betyder det att hon inte kan dricka bärs (de flesta sorter) eller äta pizza och kanelbullar, och för mig betyder det att jag måste tänka på vad jag bjuder henne på för mat hela tiden. På grund av min egen egoistiska irritation över det senare har jag ibland roat mig med att mobba henne lite för hennes glutenintolerans. Det är småaktigt och futtigt av mig, men jag kan bara inte hålla mig. Ni kommer strax förstå varför.

Jag har under en tid filat på en musikal som jag tänkte skulle kunna heta A Gluten Free Society. Tänk er detta: Förkämparna för ett glutenfritt samhälle slåss mot veteälskare klädda i olika veterelaterade kostymer som pizzabitar, vetestrån och brödbitar. De kanske har stora veteruskor som de slåss med. Vad vet jag. Jag har satt ihop en liten moodboard för att ni ska få en klarare bild av hur det skulle kunna se ut.

Hittills har jag bara skrivit the main theme till musikalen. Jag önskar naturligtvis att ni skulle få höra melodin, men eftersom jag inte är någon sångfågel får ni nöja er med bara texten:

A gluten free society
is a better place for you and me
no more pizza, no more beer!
don’t want to see any wheat growing here!
Let us live! Let us live! A gluten free diet
Acceptance of intolerance, join our riot!
Gluten free society
a better place for you and me
Someday we will make you see
a better world for you and me

Tyvärr har jag inte kommit länge, men jag inbjuder er att bidra med fler textrader. Se det som lite av en audition. Appropå audition så har jag satt ihop en bild av lite olika kostymer som skulle kunna vara relevanta.

Vad tror ni? Kan det bli nåt?

Glutenfria hälsningar,
/Slaktarn

5 kommentarer | “Den glutenfria musikalen”

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp