Fruktkonservens återkomst

18:08 21 Maj 2015

Senaste tiden har jag genomgått ett slags marathon av sjukdomar. Är nu inne på krämpa nummer fyra på raken vilket innefattar en otrevlig förkylning kombinerat med en känsla av att ögonen ska ramla ur huvudet pga inflammation. Som ni förstår får det här mig att känna mig varken produktiv eller kreativ, vilket man skulle kunna säga är två grundförutsättningar när det gäller matlagning. Således har det inte gjorts många knop på den fronten. De knop som gjorts har varit mycket enformiga och har bestått av efterrättsliknande anrättningar.

En sak kan jag alltså dela med mig av. Det är en efterrätt jag återupptäckte för ett år sedan som innefattar den lite märkliga ingrediensen fruktkonserv. Ni minns de säkert, fruktkonserverna… Persikor i simmig sockerlag som serverades tillsammans med vispad grädde. Den underliga fritidsefterrätten fruktcoctail som alltid kom som tillbehör till en skopa big pack glass. Märkliga efterrätter som tillhör en svunnen tid. Dags att väcka fruktkonserven till liv med denna enkla komposition då.

Jag ger er: Vaniljglass med päron och mörk choklad.

1. Välj ut en burk vaniljglass som verkar svingod och bär hem den från affären.
2. Öppna en burk päron i lag och fiska upp en eller två päronhalvor. Placera de lite nonchalant i en skål tillsammans med glassen.
3. Smält mörk choklad (70 procentig brukar funka bäst) med en liten slatt grädde och häll över skapelsen. Ät upp alltsammans.

Nu ska jag återgå till mitt liv som invalidiserat förkylningsoffer. Adjö med er.
/Slaktarn

2 kommentarer | “Fruktkonservens återkomst”

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG