När allt har samma form

14:42 9 Maj 2015

En sak jag alltid har tyckt är märkligt är maträtter som endast innehåller en form. Alltså typ bara puréer eller endast runda former. Typ potatis med köttbullar, lingon och ärtor. Hela grejen med att laga en maträtt och inte bara massa osammanhängande råvaror är väl att den ska komponeras enligt form och textur. Till och med färg. Nu tycker jag mycket om just köttbullar med potatis, lingon och ärtor, jag har absolut inget emot en brakportion av detta, men är det inte bättre då att servera alla dessa runda små bollar med mos? Har jag fel? Spelar det någon roll? Det kanske är just det man gillar? Så konstigt när maten bara rullar runt på talriken helt hejdlöst.

Jag minns en gång i högstadiet när jag hade tagit två potatisar och skulle ta sås ur en rostfri kantin och råkade tippa tallriken lite, så att potatisarna helt ljudlöst och diskret försvann ner i den enorma brunsåskantinen. Jag såg mig omkring för att kontrollera att inget sett min synd. Mötte mattantens missnöjda blick på andra sidan serveringsbordet. Brunsås, matvärldens motsvarighet till kvicksand. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg