Kära läsare.
Har någon av er tidigare stött på frukten Mispel? Jag var i en ganska flippad mataffär i förrgår och hittade då ett mindre berg av denna frukt. Nyfiken som jag är plockade jag på mig ett gäng. De är brunorangea, stora som aprikoser och har två-tre stora kärnor inuti. Smakar som en blandning av aprikos, päron och havtorn och har texturen som ett grynigt vattnigt päron ungefär. Går tydligen även under namnet sapodilla i mer tropiska regioner. Poppis frukt under medeltiden (lovande!) enligt vissa internetbaserade källor. Så uppiggande när man springer in i en för en själv helt ny frukt!
Just det, så var det en helt annan grej också. Jag finns nu på Bloglovin, för de som är intresserade av sånt trams.
/Slaktarn
Åh misplar! Växte vilt på farmen i Spanien jag jobbade på som nittionåring, åt typ tio om dagen när det var säsong. Fick höra att de var så lätt kantstötta och ruttnade så fort att det är därför de är så ovanliga i Sverige. Har aldrig sett dem här?! Får man fråga var exakt du hittade dem?
Hej Emmy,
Ja, de ska tydligen ätas inte när de är mogna utan när de är övermogna!? Så tossigt. Glad över denna nya upptäckt. Jag hittade de på en mycket rolig mataffär som heter Lucu Food på sallerupsvägen i Malmö. De har massor med roliga grönsaker och frukter.
/Julia
Äsch då, Malmö. Bor bevisligen i fel stad som trots huvudstad ej har misplar. Tack ändå!