Trumpliknande citron i Ben & Jerry’s nya reklamfilm

14:42 13 Nov 2016

Nu vet vi: det enda som känns jobbigare än att bli dumpad är att bli trumpad, och efter att ha sett glasstillverkarnas Ben & Jerry’s senaste reklamfilm känner jag mig hyfsat övertygat om att även de skriver under på det.

Reklamfilmen, vars titel är ”One sweet world”, visar en aggressivt predikande citron i en talarstol, påhejad av en publik bestående av andra citroner samt ett ensamt körsbär, vars plakat avslöjar en förhoppning om att vi ska bli ”sweeter together”. Det tycker inte de sura citronerna om, de tycker nämligen att ”zest is best”, och inget annat. Lykligtvis träffar det utfrysta körsbäret till sist en citron som är vänligt inställd, och så är kärleksbudskapet i rullning.

bj1
bj2

”Here at Ben & Jerry’s, we’re concerned that the dominant message we see in society today is one of division”, kan man läsa i videobeskrivningen. “Whether it’s televised political debates or newspaper headlines, it’s sometimes easy to think the world is becoming increasingly divided. So, we’ve been thinking about how we can amplify a message of unity & love using the thing we know best: ice cream!”.

Att företaget surcitronar Trump är inte helt oväntat med tanke på den glassmak i limiterad edition som kom tidigare i år kallad ”Bernie’s Yearning” på initiativ av Ben Cohen, ena halvan av Ben & Jerry’s grundarduo och Sanders-supporter sedan länge.

Ska vi summera lite? Ja det kan vi väl. Glassmakarna flexar good guy-muskler samtidigt som de kränger varor –  ett gammalt hederligt (och framgångsrikt) reklamgrepp, och det är onekligen en video i smörigaste laget. Men den är rolig! Och uppiggande! I vilket fall: jag är inne med en eloge för den fåniga blad-comb overn. Mycket fiffig.

/Slaktarn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp