Carlsberg tycker att ett öl-spa är en bra present till fars dag

12:49 11 Nov 2016

På söndag är det fars dag. Fars dag antar jag är en dag som är till för att göra varandra glada. De som är pappor blir hyllade och de som har en pappa eller känner en pappa de tycker gör ett särskilt bra jobb kan uttrycka glädje över det. För handeln innebär fars dag ett tillfälle att kränga grejer. Inga konstigheter.

Det finns naturligtvis okså många människor som inte tycker att deras pappor och/eller mammor gjort ett speciellt bra jobb, och som därför tycker att de här hyllningsdagarna för mor och far är plågsamma. Att gå runt i butiker blir innebär att bli bombad med erbjudanden om presentaskar hit och upplevelsepresenter dit, och kollar man i mattidningar får man veta hur man kan laga till en storslagen säsongsbetonad middag till patriarken: lammfilé och kantarellsås och äppelstrudel och toast skagen och hej och hå i all oändlighet. En middag är ett ganska trevligt sätt att fira sin far om man vill det, men jag tänkte inte fokusera så mycket på det, utan på några av de gåvoförslag jag uppmärksammat senaste dagarna.

Varje gång jag är i en affär och går förbi ett sånt där bord dedikerat till fars dags-gåvoförslag blir jag lite beklämd. Det är alltid så tråkiga och själlösa saker, som skovårdskit eller en necessär med barberargrejer, kanske någon morgonrock eller en drinkshaker till reducerat pris. En presentask med manchettknappar och matchande slipsnål. Någon slags idé om vad en man kan tänkas vilja ha.

Det märkligaste såg jag idag, när jag gick igenom några pressutskick. Ett öl-spa, i Carlsbergs regi.

”Inför Fars dag slår Carlsberg upp portarna till Carlsberg Beer Spa – ett spa där behandlingarna görs med ölingredienser. Sveriges pappor kan nu njuta av de lugnande och antiinflammatoriska egenskaperna i öl med ett rofyllt humlebad och en avslappnande massage med humleolja”, skriver de i pressmeddelandet.

carlsberg-beer-spa-2

Det känns också så fruktansvärt deppigt. Att man skulle behöva använda öl, denna klassiska ”mansdryck”, för att lura papporna till en stunds avslappning och tvagning. Inget ont om humle och dess välgörande egenskaper,  men vad är det för fel på gammal hederlig eukalyptus- och rosmarinolja eller en exfolierande och djuprengörande ansiktsmask från valfri prisupptrissad hudvårdsjätte? Det är inte manligt nog, kanske. Bara öl är manligt nog.

/Slaktarn

En kommentar | “Carlsberg tycker att ett öl-spa är en bra present till fars dag”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Emma skriver:

    Haha! Och samtidigt :(

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg