Snart kan du äta mat från Kalf & Hansen på SJ-tågen

4:25 8 Mar 2017

Att åka tåg har jag gjort så det räcker och blir över i mina dagar. Något jag lärt mig av det är: ta med matsäck! Jag vet inte hur de lyckats, men maten i SJ:s bistrovagnar är var aldrig varit något att hänga i granen. Svampiga frallor med klistrig currygul kycklingröra, inplastade kondisbitar signerade Delicato (älskar i och för sig deras damsugare…), hal pastasallad kategori sparsmakad kryddprofil. Senaste åren har dock en långsam men ändå märkbar förändring kunnat anas. Senast noterade jag tillexempel att vegetariska grytor från Spoons fanns i sortimentet, och gången innan det var det väl något rotfrukschips som svallrade om att nya tider var i antågande.

Och hör här då: från och med den fjortonde mars kommer resenärerna på SJ:s tåg att kunna stilla hungern med en specialkomponerat rätt från Kalf & Hansen.

”Fokus är på närodlade grönsaker efter säsong och tillbehören är alltid någon form av köttbullar eller frikadeller av ekologiskt kött, fisk eller grönsaker. Råvarorna kommer från småskaliga producenter runt om i Sverige och lagas till under hantverksmässiga former i Kalf & Hansens kök. Varje maträtt kommer att finnas till försäljning i sex veckor”, skriver SJ i ett pressmeddelande.

I linje med Kalf & Hansens övergripande hållbarhetstänk är sexveckors rotationen på maträtterna, som förresten kommer att vara laktos- och glutenfria, nödvändigt för att råvarorna ska följa årstiderna och tillgången på råvaror. ”Vi vill alltid använda det som är bäst för stunden, då blir det bäst för alla: producenterna kan odla det som är bäst på platsen de odlar på, vi som lagar maten får använda och arbeta med de bästa råvarorna och kunderna får de finaste råvarorna att äta. Råvaror som inte bara är goda, utan också näringsrika, hälsosamma och bra för miljön”, skriver de om SJ-samarbetet på den egna hemsidan.

Här kommer lite matbilder från Kalf & Hansens instagramflöde för att få upp aptiten.

Skärmavbild 2017-03-08 kl. 16.29.54
Skärmavbild 2017-03-08 kl. 16.30.11

Skärmavbild 2017-03-08 kl. 16.30.47
Skärmavbild 2017-03-08 kl. 16.31.23

Ses på tåget med truten full av mungbönor!
/Slaktarn

2 kommentarer | “Snart kan du äta mat från Kalf & Hansen på SJ-tågen”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. street view skriver:

    Look pretty good. I’ll try
    Thanks for your post.

  2. Siri skriver:

    Vilka är dina bästa tips i Malmö om man vill äta gott men inte e rik? Och vegetarian…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp