Oh Captain, My Captain!

1:05 3 Maj 2012

Filmvalet igår kväll föll till slut Gosskören från 2004. Lord have mercy vilken överskattad film. Men den gör sig väl i ”struliga elever möter passionerad lärare som får dem att förstå hur coolt det är med konst och kultur”-genren, som för övrigt är en av mina favoritgenrer. Men 7.8 förtjänade den inte!

Jag älskar när det sticker till i näsan så fort skolfilmer når schlagerns motsvarighet till tornartshöjning: ni vet när läraren får till slut kicken/lämnar, men eleverna ändå visar sin lojalitet – ofta på ett trotsigt sätt. Det spelar ingen som helst roll hur bra eller dålig en film är, om det börjar sticka till i näsan på mig så är jag körd. Det brukar sluta i en hel del tårar och eventuellt lite ylande (på det bra sättet).

Här är en hitkavalkad:

Döda Poeters Sällskap, 1989:

School of Rock, 2003:

Gosskören, 2004:

Dangerous Minds, 1995 (från 01.40):

Och min all time favoritfilm i den här genren: En värsting till syster 2, 1993, sjukt underskattad film!! Och don’t even go there, jag kan argumentera dig fördärvad om varför den rockar så mycket. Tyvärr har den inte en klassisk tonartshöjning-scen med just läraren, dock att den i genren står för sig själv och förtjänar ca tusen youtube-klipp. Här är en av de bästa:


Vad har du för filmtips i just den här genren?

3 kommentarer | “Oh Captain, My Captain!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Samuel skriver:

    Det enda jag minns från Gosskören är att det var en obehaglig rödhårig kille som bara kunde sånger om rövsex, men herregud vad bra En värsting till syster-filmerna är! Lauryn Hills rap på basketplanen som inte var med i manus, killen som går upp i falsett under Happy Day, scenen där alla eleverna sitter på helspänn och väntar på att Whoopi ska sätta sig på stolen preparerad med lim! Jösses, det var alldeles för länge sedan jag såg den sist…

  2. Hanna skriver:

    freedom writers? en av mina favvo genrer också hehe

  3. Maria P skriver:

    och jag tycker INTE att battleship (rihanna och skarsgård krigar mot aliens) förtjänade sin 4 på imdb. Vilket ras till film.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG