Döh-nö! Döh-nö! Döh-nö-döh-nö-döh-nö!

2:41 12 Nov 2012

Julia lade nyss upp den här bilden och JAAAA!!! på alla tre punkter, men speciellt nr 2.

När jag jobbade på P3 fick jag ett så sjukt bra tips av en lyssnare som sa att han alltid lyssnade på Imperial March när han vattnade blommorna för att göra det roligare, så bra tips! Den funkar i precis alla lägen. Bara att stå på bussen med den i öronen är bland det sjukaste. Lyssna här bara:

 

Nu är det ju visserligen John Williams som har gjort just den (som också står bakom hitz som:)

 

(ÄLSKAR det här klippet nedanför, så kusligt:)

 

Och så klart har han gjort musiken till filmer som Jurassic Park, E.T, Hook, Amistad och hur mycket mer som helst. Annars är ju Danny Elfman och Howard Shore de tredje och fjärde musketörerna i kvartetten Män som gör typ ALL filmmusik i Hollywood, men det är en helt annan historia. En annan favorit som ni bör kolla in om ni börjar få tycke för det här med filmmusik är Clint Mansell som gör musiken till Darren Aronofskys filmer (Requiem for a Dream, Black Swan, The Wrestler, The Fountain mfl)

Förresten, ni som gillar att spela sällskapsspel: Ni borde testa att göra en Spotifylista med lite actionfilmmusik och ha på i bakgrunden när ni spelar, det blir så sjukt mycket mer spännande och hetsigt att spela typ Risk så. Ni kan få min när jag kommer åt en dator med Spotify.

2 kommentarer | “Döh-nö! Döh-nö! Döh-nö-döh-nö-döh-nö!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Joseph skriver:

    Har sammanställt en FET soundtracklista på spotify om du är intresserad: http://open.spotify.com/user/citabel/playlist/1Q95HSUdfsJBaiB2NsNThq

  2. Soraya Hashim skriver:

    Men Joseph! Gud vad seg jag var på att svara dig, tack så jättemycket för listan!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG