Vem bryr sig om hur Katy Perry låter

7:25 23 Okt 2013

(Ur dagens SvD)

Hmm..

Jag försöker komma på någon annan typ av genre eller artist där man som recensent kommer undan med att skryta om sin okunskap på det här sättet.

Säkert klassisk musik. Eller hiphop? Nej metal måste det vara! Smal indie? Nej nu vet jag, valfri bredbent Ullevirock är det ju!!!

Och i ett större perspektiv har det säkert inte en millimeter att göra med genus eller annat sånt *PK-trams*. Jag menar Katy Perry är ju bara världens hittills enda kvinnliga artist som har lyckats få fem förstaplatslåtar från samma skiva på Billboardlistan. Enda andra artisten som lyckats med fler är Michael Jackson. Men vem bryr sig, allt låter ju likadant ändå. Och det här med att hon är den enda artisten i världen som har hängt kvar på topp 10 i 69 hela veckor på raken på Billboards Hot 100-lista.. Nä det är irrelevant. Dumma dumma tuggummipop, man kommer ju inte ens ihåg hur den låter!

 

9 kommentarer | “Vem bryr sig om hur Katy Perry låter”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anton skriver:

  vem skrev recensionen?

 2. lg skriver skriver:

  Och NG har aldrig fått befogade klagomål i insändare som klagat på att recensenter skrivit om saker de är ointresserade av? Dags för Soraya att gå ner i arkivet och läsa lite själv.

 3. Sonja skriver:

  Min dotter skulle visa mig nåt jättebra på datorn. En jättebra låt! Med en jättebra video! Som hon hittat. Hon satte sig vid datorn och knapprade hemlighetsfullt sen satte hon på den där ”youre hot and your cold”-låten, ville att jag skulle ersätta texten ord för ord, och så mös hon.

 4. Nilla skriver:

  Har du läst Andreas Huyssens ”Mass Culture as Woman”? Jätteintressant text om att masskultur kodas som ”kvinnlig” och då också nedvärderas.

 5. Kränktma skriver:

  Skivan fick 1:a i DN. Ibland är en skiva helt enkelt kass och måste få sågas. Lev med det. Filmerna som ligger 1:a på biotoppen är sällan recensentgunstlingar. Simpel pop attraherar den stora massan men det betyder inte att en recensent inte får såga skivan. Recensioner handlar inte om att förutspå listplaceringar utan om att analysera den musikaliska kvaliteten. UltimaThule fick rätt kassa recensioner när de var aktiva trots att deras skivor sålde som smör.

 6. joel skriver:

  Ja, den som säljer mest är bäst! (lolz)

 7. Moa skriver:

  …och Coca Cola är världens goda dryck och Big Mac världens största kulinariska upplevelse! Bara för att något är populärt betyder det inte att det är fantastiskt. Självklart måste det finnas vissa kvalitéer men någon religiös upplevelse är varken Big Mac eller Katy Perry, och är heller inte tänkt att vara.

  Det har säkert med genus att göra, så till vida att recensenten troligtvis är en man och att den framgångsrika kvinnliga artisten gjort sig ett stort namn på att använda sin sexualitet. Men jag håller med recensenten, jag kan inte heller komma ihåg särskilt många av denna enormt stora artists låtar. Och jag tycker att det säger något, det är relevant att nämna det. För det säger något om hennes musik, hur den konsumeras (och kanske är tänkt att konsumeras). Den slår brett men inte djupt. Jag tror helt enkelt att du har fel här, kvinnlig tuggummipop tas på stort allvar när den är bra och slår an något hos folk (och recensenter) på riktigt, kolla bara Lady Gaga eller Madonna.

 8. Tjorven skriver:

  Här kommer en ordentligt skriven recension från NG i en annan genre, på svenska Goat. Den fick sämsta betyg.

  Jag har precis bevittnat ett flygplan flyga in i en tågvagn, som i sin tur kör över en bil proppad med 70-talsgitarrer, migrändunk och en massa omysiga LSD-trippar. Jag är fullt medveten om att inget av det låter rimligt. men rimlighet existerar inte när det gäller svenska Goat. Men mitt egentliga problem med Goat är deras fräckhet att förnedra ett så gulligt litet djur som en get. Och jag är långsint.

 9. Billy skriver:

  Jag tycker Katy Perrys musik är tråkig. Även hennes artisteri och sång är dålig. Men om man jämför med mig så är hon ju såklart bättre hehe. Men jämför man henne med bl.a. Beyoncé, Lady Gaga och Rihanna (Som har sin egna stil, starka, säkra och sjunger bättre). Så är Katy Perry bland de sämre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst Stockholm

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg