Hur fan kan man bli kär i ett annat arsle?

12:19 4 Nov 2013

Att jag älskar Så mycket bättre är inte direkt en hemlighet. Älskar hur man kan få en helt ny bild av en artist och hens hantverk, hur programmet hyllar musik på riktigt och hur artister man kanske glömt av kan få ett lyft bara genom att visa vad de går för i en ny kontext. Okej, då var det avklarat.

En av de artister i årets program som fått mest hyllningar och kärlek är Ken Ring. På många sätt är det välförtjänt och jag blir alltid glad när en hiphop-artist kan ge mer postitiv uppmärksamhet till genren och öppna upp den för fler människor. Att Ken Ring är bra på det han gör kan man liksom inte tvivla på efter förra veckans tolkning av Bo Kaspers Människor som ingen vill se. Okej, då var det också avklarat.

Men vet ni, här behöver jag gå in och pissa på paraden. För vi måste prata om Kens uppenbara homofobi. Eller fobi, vad vet jag. Det kanske är förakt eller hat? Jag har ingen aning. Men den inställningen han har visat på om och om igen i sina låttexter, i intervjuer, i sitt sätt att uttrycka sig: Den är så jävla inte okej. Robert Jacobsson på Ligga med P3 har skrivit väldigt bra om det i sin blogg. Tycker ni ska läsa texten. Där tar han bland annat upp exempel som:

Och en intervju som han var med i i självaste Nöjesguiden (Tack Maja för att du tog upp den här frågan med honom):

Ja, ni fattar. Vi kommer tillbaka till den gamla vanliga separation of church and state i konsten. Och det är svårt som fan ibland, men just i det här fallet är det väldigt lätt. Kens syn på alla människor lika värde kanske inte gör hans musik bättre eller sämre, men faktum är att han är en person med en megafon. Han har en röst som människor lyssnar på, en röst han mer än gärna använder och det fattar vi ju allihop att den kommer att få ännu mer kraft nu när det går så bra för honom i Så mycket bättre. Då har han fan ett ansvar. Och tycker Ken nu att det är så himla svårt att förstå hur man kan ”bli kär i ett annat arsle” får han räkna med att bli ifrågasatt.

Och det är inte bara Ken som har det ansvaret. Varenda himla journalist som har en inbokad intervju med honom den närmsta tiden – och ni lär ju vara ett gäng – ni har också ett ansvar. Ni fattar det va? Att det är så extremt mycket ert jobb att ställa frågan till honom precis just nu när det surrar som mest kring honom? Ni måste få honom att snacka om det så att VI ALLA kan snacka om det igen och igen tills alla är med på tåget att alla himla människor ska vara lika mycket värda och bli behandlade och pratade om utifrån det synsättet. Så kom igen nu bara.

Mindre snack, mer hockey tack!

34 kommentarer | “Hur fan kan man bli kär i ett annat arsle?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Kakan skriver:

  Fy fan vad jag e trött på gullandet med Ken Ring, och alla andra homohatande tuffa killar. Exakt där börjar manssolidariteten och exakt där slutar homosolidariteten och kvinnoatet tar vid. När män är bögar är dom inte män, utan mer som kvinnor och det är enkelt att hata. Hans repetativa uttalnde talar tydligt, tänk om jag (som lesbisk) hade kommit undan med att kalla folk, eller bara använda n-ordet när jag tyckte det passade. EN gång och jag hade varit stekt. 

   

  Nä ingen stör sig på böghatare, förutom vi som har allt att förlora på normen.

 2. Britney skriver:

  Helt rätt Soraya! Blir ledsen av människor som använder BÖG som skällsord. Inte ok att bara slänga ur sig det även om ”man inte menar så”. Då säger man ju att det per automatik är nåt negativt.

 3. lg skriver skriver:

  Hur är hans uttalande i NG inkompatibelt med idén om alla människors lika värde? Innefattar den tanken att man måste tycka lika mycket om allt alla medmänniskor gör? Det låter helt revolutionerande. Hur är det tex med Kakans syn på KD-anstrukna kärnfamiljer? Får intrycket att hon är betydligt mer aggressiv mot sådana än Ken mot bögar. Men det är kanske skillnad?

 4. Ren King skriver:

  Jag kan inte se ett enda ställe där Ken påstår att homosexuella är mindre värda. Varför förutsätter du att det är så?
  Han säger ju tydligt att han inte kan förstå hur man kan vara det, vilket nog är en tanke han delar med många andra som inte ä gay.
  Jag kan inte heller förstå varför man blir kär i en annan man, men jag förstår att det sker och att seder säkert är trevligt för de inblandade.
  För mig är det dock obegripligt.
  Sluta vara så skitnödiga och försöka bygga en platå av politisk korrekthet i en betydelselös skitspalt in en betydelselös skittidning på att gissa vad andra tycker.

 5. Hanna-Lisa skriver:

  Fast vad fan är det Ken Ring, eller någon annan som inte är gay, måste förstå förutom att det är kärlek? (Eller, det är ju på många sätt inte bara kärlek längre. Att vara flata/gay är så jävla politiskt.) Give me a fucking break. Jag pallar inte tvingas ”förklara” min läggning bara för att någon inte ”förstår”.

 6. Hanna-Lisa skriver:

  Fast vad fan är det Ken Ring, eller någon annan som inte är gay, måste förstå förutom att det är kärlek? (Eller, det är ju på många sätt inte bara kärlek längre. Att vara flata/gay är så jävla politiskt.) Give me a fucking break. Jag pallar inte tvingas ”förklara” min läggning bara för att någon inte ”förstår”.

 7. Josef skriver:

  Bög, hora, bitch, fitta, neger, nigger är alla ORD. Man väljer själv om man vill låta sig bli påverkad av dom. Tycker folk som inte gillar Ken Ring inte ska följa han på Twitter, inte titta på ”Så mycket bättre”, inte läsa artiklar om honom, inte länka till artiklar om honom osv osv för det är just det som håller Ken Ring aktuell i media och ju mer aktuell i media han är desto mer kommer han spy ur sig. Skit i Ken Ring så kommer han försvinna tillbaka till att sälja skivor ur en närbutik i Hässelby som han gjorde för ett par år sen. Gå vidare med era liv människor, finns inget här att se och för guds skull sluta mata trollet!!!

 8. Peter skriver:

  Ken du är GRYM! Stå på dig!

 9. Henke skriver:

  Du glömmer bort att kritisera de stora bovarna i dramat. TV4 cheferna som trillade av stolen när beskedet att Ken Ring blev klar för programmet trots att kanske 10% av programmets tittare hört hans låtar tidigare men betydligt fler känner till hans stökiga åsikter. Dessa chefer som gottar sig i att miljoner tittare bara önskar att Ken Ring på något sätt ska få in ordet bög i en Bo Kasper låt. Detta är dina fiender

 10. Sebastian trohne skriver:

  Är det så jävla kul för er att hålla på och snacka om vad Ken tycker!? alla tycker vi olika och jag säger ju då det att jag står också som ett jävla frågetecken när jag ser hör om två killar/män som är förälskade! det finns inte i min värld att två killar ska ha ihop sig med varandra! man och kvinna är det naturliga! hata mig hur mycket ni vill men jag säger vad jag tycker och är ärlig och tål ni inte ärliga människor så ska ni fan ta o söka hjälp!!

 11. Hanna-Lisa skriver:

  Josef, för det första ligger det inte i din makt att bestämma huruvida de ord du nämnde bara är ord. En ”väljer” inte själv att bli illa berörd av dem. De orden har blivit claimade som negativa ord.
  För det andra, om vi bara skulle låta alla idioter som beter sig dåligt på olika vis hållas så tror jag knappast att de skulle sluta. Jag tror iallafall på att säga ifrån, och poängtera vad det är som personen i fråga säger/gör som är mindre bra.
  Att låta trollet hållas är vad som göder det.

  Sista sak, säg inte åt folk att ”gå vidare med era liv”. Alla reagerar på vad fan dem vill. Bara för att du inte tar illa upp av en homofob som Ken Ring innebär det inte att ingen annan gör det.
  Precis som Kakan skrev, ingen stör sig på en homofob, förutom de som är utsatta och har att förlora på det.

 12. tessanta skriver:

  Tyvärr har killen rökt bort en del av hjärnan,och kanske inte har alla hästar hemma.Tolkningen var och bra.Jag skulle inte ta åt mig alltför mycket han har inget med mitt liv att göra

 13. Dana skriver:

  Tack Soraya! Som bisexuell, anser jag att Ken borde träffa aktiva HBT-personer innan han uttalar sig så korkad som han gjort på Twitter och på intervjuer. Det var allt jag har och säga om honom!

 14. lg skriver skriver:

  Hanna-Lisa (jag finner för övrigt ditt namn stötande, gör du något åt det?): Jo är man vuxen väljer man själv om man ska ta illa vid sig eller inte. Gör man inte är det är man inte vuxen. Enkelt.

 15. Lea skriver:

  Jag måste säga en sak här. Av samma anledning som de flesta (inkl mig själv) blir frustrerade och besvikna på människor som är så pass inskränkta så de tycker homosexualitet är fel etc så blir jag lika frustrerad över att acceptansen måste höjas till skyarna och mer därtill. Kan inte människor ”bara” få vara OK med t.ex. homosexualitet, abort, friskolor vad det än må vara? Ken Ring skriver klart och tydligt att han inte har något emot det, han accepterar det, men har svårt att förstå. Jag har t.ex. svårt att förstå kärleken mellan äldre farbröder och unga tjejer men betyder inte att jag inte accepterar det. Helt plötsligt kommer alla kränkta känslomänniskor och vrider och vänder detta till ”homohat” m.m. Förvisso att han uttrycker sig plumpt med arsle-meningen men innebörden är säkerligen inte ordagrann. De som inte bryr sig huruvida du är eller inte är väl det man vill uppnå? Jag är för fri kärlek till alla på alla sätt!

 16. Lea skriver:

  För övrigt så tycker jag tyvärr artikeln är riktigt dålig och fattig. På samma sätt som det påstås i artikeln att Ken har ett ansvar så har de/ni som skriver hetsiga artiklar som inte är sakliga också det.

 17. TILL KAKAN skriver:

  KAKAN; jag håller med dig i det du skriver.

  Men jag tycker att dina fyra hjärtan till Ken Ring på Twitter rimmar väldigt dåligt med att du ”e trött på gullandet med Ken Ring”.
  https://twitter.com/kakancookiejar/status/391560750051131392

 18. Willy Wonka skriver:

  Ken Ring uttrycker sig galet dåligt ibland. Därom råder det ingen tvekan. Är han homofob? Att han haft klart besvärliga åsikter för några år sen råder heller ingen tvekan om. Men är han fortfarande det? I somras läste jag en intervju med honom där han bland annat fick homofobfrågan. Såklart. Han SKA få den frågan med tanke på hur han sagt tidigare. Vad han sa i den här intervjun? En av hans absolut närmsta vänner kom ut som gay för ett år sedan och han är skitstolt över att han, i den kontexten hen lever i, vågade säga som det var. Tyvärr hittar jag inte intervjun nu, kan tänkas att den var i Café.

  Jag har haft otroligt svårt för Ken i en hel massa år. Efter den intervjun och ett antal till han gjort senaste åren har jag börjat ändra uppfattning. Ja, han använder ord som som bög, svarting, blatte, fitta osv på ett sätt jag aldrig skulle göra. Är det ok? Jag kan känna att jag och Ken växt upp i olika världar, även om det bara är en mil mellan där vi växte upp. Naturligtvis påverkar den värld man lever i ens språk, allt annat vore orimligt. Jag har svårt att se att han skulle vara homofob osv. Ibland är ord bara ord. Absolut inte alltid! Men ibland är ord bara ord som man som lyssnare/läsare eventuellt tolkar fel.

 19. CL skriver:

  KAKAN: Är det nödvändigt att även få homofobi att landa i kvinnohatsfrågan? Det börjar bli lite kylsigt det här. Man kan få det mesta att landa där om man vill…om man är tillräckligt övertygad att se allt från ett håll. Bögar är inte män. Bögar är som kvinnor. Därför hatar homofober bögar…Din slutsats är väldigt ensidig och förutfattad. Om du vill komma till att det finns en machokultur där man har förlegade värderingar kring bla kvinnor och homosexuella så förstår jag bättre. Men det betyder inte att homofobi måste grunda sig i kvinnohat. P.S. Jag stör mig på böghatare. For what its worth så är jag mer än ingen. Och jag har inget att förlora på att inte störa mig på homofober mer än mitt eget samvete.

 20. Anna skriver:

  Vad jag tror är det främsta budskapet i denna text är helt enkelt att människor som har makten att påverka faktiskt bör ta vara på denna möjlighet. Det är ett så starkt BÖR att det kan kallas ansvar.
  Är du en förebild för andra väger dina ord så mycket tyngre och du kan nå ut till så otroligt många fler människor. Ta vara på denna möjlighet, ta ansvar! Det hela är mycket enkelt.
  Lika besviken som jag blir på Miley Cyrus, som är en person som alla yngre tjejer vet vem är, väljer att gunga naken på en wrecking ball istället för att visa lite självrespekt till sig själv såväl som människa som kvinna, blir jag när någon som har Sveriges ögon på sig väljer att använda ett sådant här språk. Visst, ord är ord men å andra sidan är det ett jävligt känslig ämne (måste man dra in Ryssland för att stryka under allvaret?) och det är fan i mig på tiden att vi går åt rätt håll i detta basic ämne som det faktiskt är. Låt alla få älska vem de vill, vad fan rör det alla andra?
  Så slutsatsen är: Sorry, men känd = ansvar. Deal with it.

 21. Vem är ni att dömma honom skriver:

  jävla nördar bakom datan som inte har ngt annat att göra.. ska ni dra en människa över en kant för att han känner eler använder ordet bög som skälls ord eller itne tycker om dom.. ni är 10.000 gånger värre än honom.. Big up ken ring använd dina ord hur fan du än vill använda dom.. jävla no lifes som sitter här och bjäbbar över små saker..

 22. Tony skriver:

  ” jag tror på the circle of life” Det Ken har missuppfattat är att homosexualitet ingår i naturen som en naturlig del. Både bland människor och djur.

 23. SCHEXET skriver:

  fast era nötter, han skriver klart och tydligt att detta är HANS ÅSIKT, han skriver klart och tydligt att han inte har någonting emot det, bara inte förstår det. vad vill ni? att han ska älska bögar? Måste han Älska bögar för att han ska vara Okej i era ögon? han är iallafall säg själv och står klart och tydligt för att detta endast är HANS ÅSIKT, INTE FAKTA.

  Ska varje känd frontfigur vara formad som en barbiedocka? Nu hoppas jag ni förstår vad jag menar. Plast.
  ska allt vara fake? ska en person inte ha rättigheten till sen egen åsikt?

  Och jag har själv inget emot bögar, varje människa har sitt eget liv och sina egna val att bestämma över. Och om någon föds som homosexuell så är man det, man kan inte ändra på det. Men jag anser att gud skapade kvinnan och mannen för en anledning och att ha sex genom anal är inte naturligt. det är inte fel men inte heller naturligt.

  sanningen är att ni är bara bittra och man brukar sätta sånna personer som er i termen ”haters”. Ni får stanna där så fortsätter vi andra framåt =)

 24. Miriam skriver:

  ”Det finns vissa saker som krävs för att en familj ska bildas”. Imponerande med alla dessa homofobiska män som inte bara enbart har kuk-i-fitta-sex, utan dessutom enbart har det under kvinnans ägglossning. Plus att de tar reda på innan de ligger att kvinnan definitivt är fertil så det inte blir ett bortslösat och onaturligt knull. Inga avsugningar för dom helt enkelt. Starkt jobbat, Ken! Fortsätt vara konsekvent!

 25. F skriver:

  Han har inget jävla ansvar, han är musiker, inte politiker eller journalist eller något annat yrke med samhällsansvar. Han får göra exakt vad fan han vill och rappa om exakt vad fan han vill så länge han inte bryter mot lagen. Han har all jävla rätt att ha sina åsikter även om folk, mig själv inkluderad, inte håller med. Ansvar… fan det dummaste jag hört

 26. Jacke skriver:

  Jag är sedan början av ”Så mycket bättre” en hängiven tittare/lyssnare. Årets upplaga är däremot för mig ointressant och anledningen heter Ken Ring. Mycket tråkigt att han skulle förstöra en annars bra artistuppsättning med Ulf och Lill i spetsen.

 27. fearthisqueer skriver:

  Är så trött på hela hör inget, se inget, säg inget-mentaliteten att jag bara vill kräkas alltså. Jo, Ken Ring och alla musiker/artister/folk som syns på tv, hörs på radio, det skrivs om i tidningar/har twitter/är en människa har VISST ett ansvar. Ett ansvar att inte få folk som redan känner sig utsatta att känna sig MER utsatta. Skulle vilja bjuda Ken (och många med honom..) på en promenad under mitt trans*paraply och förklara ett och annat.

  Och ni som säger att ett ord bara är ett ord: har ni någonsin varit rädda för att öppet visa kärlek? Ha på er ett visst plagg? Ens UTTRYCKA sig fritt på öppen plats? Har ni någonsin känt er hotade på tunnelbanan endast för att en grupp män stirrar ut er? Har ni någonsin blivit kränkta? Det verkar bannemig inte så för ert perspektiv är lika med noll.
  Bra skrivet f.ö. Soraya!!

 28. Rebecca skriver:

  Jag förstår inte riktigt. Vad är då det ”rätta alternativet”? Kärleken mellan arsle och vagina?
  Det känns inte som jag riktigt delar samma tankar gällande kärlek eller natur då, heh.

 29. Sungam skriver:

  Personligen tycker jag Ken verkar urkorkad så det förvånar mig inte om han är homofob. Synd att ett bra TV program skall förstöras av honom.

 30. VM skriver:

  Fast, förmodar att dem flesta utav er inte har samma bakgrund som honom.
  Tänk i andra banor.
  Han uttrycker att att inte förstår det, precis som dem flesta inte förstår sig på andra individers kärlek. han har sin tolkning, men tittar inte ner på andras.
  Zz bättre spalter, mjölka läsare på känsliga ämnen är lite tröttsamt. Läser hellre om korrekta utlåtanden, som SD-rasismen, lite kul att läsa om deras ignorans i alla fall.

 31. Ida skriver:

  Man ska inte använda bög som skällsord, självklart inte. Men VARFÖR är det det normala och PK korrekta att tycka det är helt normalt att vara homosexuell??? Ken Ring säger att han accepterar att folk är bögar men han har svårt att förstå det. Det måste ju vara helt okej att tycka så? Varför ska han som offentlig person ha ett ansvar att tycka på ett annat vis, det som ni tycker är det rätta..?

 32. sandra tingwall skriver:

  om du hade spekulerat så mycket som du säger att du har gjort, så borde du iallafall ha läst hans text på instagram där han säger hur det är och varför han skriver det så ofta. sen har han ju skrivit klart och tydligt på en bild DU lagt upp, ”jag förstår bara inte, men jag aceepterar.” varför inte hata alla andra som är emot homosexuella på riktigt?!?! det här är ju värdelöst? du hittar ju på det mesta här också.

 33. David Bee skriver:

  Jag är uppenbart trött på alla er som är SÅÅÅÅ otroligt politiskt korrekta att ni inte kan låta det passera. Hade han sagt något om judar eller kristna hade ni troligtvis inte reagerat alls….. Töntigt …

 34. Mr Jag skriver:

  Personligen har jag slutat lyssna på hans musik, vilket blev ett lätt val.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp