Lisa Magnusson: Ljudet av ett nej som egentligen betyder ja

8:29 15 Jan 2014

Idag lånar jag ut min blogg till frilansjournalisten och kolumnisten Lisa Magnusson som hade kloka saker att säga men för tillfället ingenstans att säga dem /Soraya

En man och en kvinna träffas på krogen genom en gemensam bekant. Vi kan kalla mannen X och kvinnan Y. Klockan är mycket, de är småfulla, men inte jätte. Vid något tillfälle är X lite för påflugen, lägger handen på hennes ben. Y tar bort den. Det är inte mer med det. De pratar och har trevligt. Sedan följer hon med honom hem, och han gör varsin drink till dem. Hon häller över halva sin i hans glas. Stämningen är flirtig, samtalet glider tillfälligt in på sex. Hon nämner några vågade saker som hon har gjort. Efter en stund byter de ämne. Efter ytterligare en stund börjar de kyssas.

Det här är en beskrivning från vad vi kan kalla ärende B12345-13 i Lunds tingsrätt, men det hade kunnat vara mitt liv. Jag hade också kunnat gå med en gullig kompis kompis hem, även om han för ett ögonblick hade varit mer närgången än jag varit bekväm med. Som kvinna har jag tidigt fått lära mig att ha ett internt larmsystem ständigt påslaget. Om någon säger något konstigt, drar i mig, verkar stum inför mina signaler eller bara är allmänt respektlös, ja då går larmet, och då rycker min inre säkerhetspolis ut och försöker göra en riskbedömning. Det händer nästan aldrig att säkerhetspolisen säger att det är någon fara. För det har jag ju också lärt mig. Att alla män inte alls är potentiella våldtäktsmän. Jag tycker om dem, tror dem om gott och litar på dem. Man får ju inte vara överkänslig. Samtidigt som man måste vara det. Det är ingen lätt balansgång.

Det hade kunnat vara jag som satt där i en främmande soffa sent på natten och flirtade och pratade om sex. Jag hade också kunnat hamna i situationen att jag låg i en främmande säng och plötsligt kände att nej, jag ångrar mig. Jag hade inte bara kunnat hamna i den situationen, jag har varit i den. Då har jag aldrig sagt ifrån rakt ut redan från början. Jag brukar slingra mig ur försiktigt, säga att jag är trött, fösa undan händer som trevar. Jag inte vill göra avvisandet så plågsamt påtagligt, jag vill inte såra någon i onödan. Jag tycker, som sagt, om män. Och jag har den största förståelse för att det blir fel ibland, missar i kommunikationen, det har det blivit för mig också. Till en början alltså.

Vad jag däremot verkligen inte kan förstå är hur någon kan fortsätta ändå, fastän den andra inte är med alls, hur någon kan gå vidare som om själva den andra personen inte var där. Börja dra av hen kläderna fastän hen inte verkar vilja, ge sig på en kropp som säger något annat än ja, ha sex med någon som försöker värja sig och säger men sluta, jag vill inte, lägg av. Det är inte alltid de utsatta vågar göra mer än att säga nej. Därför skall det nejet alltid tas på allvar, om det inte finns en överenskommelse om något annat.

Kvinnan i ärende B12345-13 i Lunds tingsrätt sade nej. Många, många gånger. X höll fast henne, kvävde henne med händer över hennes mun och näsa, örfilade henne, slog henne. I tingsrätten sade X att han hade hört alla hennes nej. I sex fall hade han tolkat dem som så tydliga att han slutat med det han för tillfället gjort och börjat med något annat. I alla andra fall hade han tolkat nejet som hennes sätt att säga ja. Dels för att hon berättat tidigare om hur hon experimenterat sexuellt på andra sätt, dels eftersom han själv hade haft dominanssex med kvinnor tidigare och tyckte sig känna igen själva ljudet av ett nej som egentligen betyder ja.

Sex stycken nej var för honom inte skäl nog att fråga sig vad han höll på med, avbryta och lägga sig bredvid henne, försöka känna in läget. Dessutom tyckte han alltså att han kunde hennes sort. En kvinna som har experimenterat sexuellt var i hans huvud synonymt med en fullständigt gränslös kvinna, en kropp som alltid menar ja, någon som han fick göra vad han ville med. Det sjuka är att tingsrätten kom fram till att det var en rimlig slutsats. I domen står det att det är objektivt bevisat att X verkligen utsatte Y för en våldtäkt. Men han frias ändå, eftersom det inte går att bevisa att han ville våldta henne, att det var hans uppsåt.

Min första tanke när jag läser domen är inte att att nuvarande lagstiftning i sig är otillräcklig, utan att det är själva de som skipar rättvisan det är fel på. Hur kan deras bedömning av uppsåt utgå från vad gärningsmannen själv säger, istället för vad som är rimligt att anta att hans uppsåt var utifrån själva helheten? De borde inte minst ha anat oråd när de hörde X säga i rätten att han upptäckte att något var fel när kvinnan han just haft sex med hastigt rafsade ihop sina saker och skyndade mot dörren, och att hans kommentar då var: ”Jag är inte färdig än.” Vem säger så till någon som verkar må dåligt och vilja därifrån?

Om tingsrätten sväljer kameler så silar den i gengäld mygg. Enligt vittnesmål från polis och andra var kvinnan så uppriven efter det inträffade att hon knappt var kontaktbar. Under tiden som följde kände hennes vänner inte igen henne. Vid ett tillfälle var hon tvungen att läggas in akut på psyk för att hon mådde så dåligt. Men, skriver tingsrätten i domen, man kan inte utesluta att det egentligen snarare var kopplat till det faktum att hon var deprimerad sedan tidigare. Trots att samma tingsrätt i samma dom har fastslagit att denna kvinna verkligen har utsatts för en våldtäkt väljer man att att ifrågasätta hennes reaktion på den våldtäkten. Likaså håller man det emot henne att hon vacklade när en av mannens vänner kontaktade henne efteråt, och att hon då sade att allting kanske var ett missförstånd.

På SVT Debatt försvarar domare Ralf G Larsson domen. ”Om tanken inte har slagit honom, att hon inte vill ha sex med honom, då har han inte heller haft något uppsåt att göra det som han gjort. Han ska då också frikännas. Det är så en rättsstat fungerar och det är så en rättsstat ska fungera om jag ska vara en del av rättsväsendet”, skriver han.

För mig är det uppenbart att Lunds tingsrätt inte vet någonting om verkligheten, och heller inte är intresserad av den, utan snarare gör sitt yttersta för att förstå och ursäkta den man som bevisligen har våldtagit en kvinna. Det är tingsrätten inte ensam om.

I Sveriges största morgontidning, Dagens Nyheter, ägnar Hanne Kjöller en hel ledare åt att försvara varför X inte dömdes för våldtäkt trots att han var våldsam mot Y, trots att hon hela tiden sade nej, trots att han var likgiltig inför hennes protester. ”Uppgifterna går delvis isär om exakt vad som sades, men av domen att döma är det kvinnan som hade erfarenhet av dominanssex medan mannen var mindre bekant med denna typ av rollekar”, skriver Hanne Kjöller. Det stämmer inte. I domen står det såhär: ”De har lämnat olika uppgifter om vad de närmare pratade om, men båda har uppgett att de inte berörde dominanssex eller sex med våldsinslag.” Kvinnan hade visserligen erfarenhet av dominanssex, men det hade mannen också, till skillnad från vad Hanne Kjöller påstår. Däremot hade de inte pratat med varandra om saken, så det fanns ingen anledning för mannen att utgå från att hennes nej betydde något annat än nej. I Hanne Kjöllers text blir han dock en oerfaren och försiktig grabb som bara ville tillfredsställa en tjej som skrävlat om att hon gillar att bli dominerad.

SVT-programmet Uppdrag granskning sände för några år sedan dokumentären Den andra våldtäkten som visade hur omgivningen, i det här fallet i den norrländska lilla orten Bjästa, ständigt ifrågasätter den utsatta, urskuldar den anklagade, klamrar sig fast vid alternativa förklaringar oavsett hur absurda och orimliga de är. Samma mönster går igen i domstolarna. Som i fallet där en fosterpappa friades trots att den minderåriga flickan i fråga hade hans sperma i sig, eftersom rätten inte kunde utesluta att hon kanske hade hittat någon gammal pappersservett i papperskorgen på toaletten och själv smetat dit säden. Eller fallet där tre män höll fast och filmade en 18-kvinna som spjärnade emot medan de våldtog henne med en flaska så att hon blödde, och där kvinnan bedömdes som mer trovärdig än männen men där tingsrätten ändå friade dem eftersom det inte var säkert att de gjorde det för att skada henne och eftersom det var möjligt att de tolkat hennes motstånd som ”ett uttryck för blygsel eller inledande tvekan”. Eller som i fallet där sex tonårspojkar under lång tid våldtog en flicka i ett rum med tidvis låst dörr, och där hovrätten friade dem eftersom det var osäkert om hon verkligen hade befunnit sig i hjälplöst tillstånd därinne och eftersom det är svårt att veta ”hur korrekta iakttagelser hon kunde göra i ett mörkt rum där personer som hon inte kände sedan tidigare kom och gick”. Det här är bara några av de fall som har uppmärksammats på sistone.

Och så alla de fall som aldrig går till rättegång, därför att offren inte berättar eftersom de är rädda för att inte bli trodda. Jag måste säga att jag förstår dem.

I fallet med X och Y går Lunds tingsrätt dessutom ännu ett steg längre. Numera spelar det inte ens någon roll alls vad som faktiskt har skett, för bevisningen finns enbart inne i gärningsmannens huvud – det räcker att han säger att han helt enkelt inte fattade att hennes nej verkligen var ett nej.

”Hur säger man ett nej så att det blir mer nej?”, frågade sig flickan som blev gruppvåldtagen i ett mörkt, låst rum. Svaret, om man skall tro Lunds tingsrätt, är att det inte längre finns ett enda nej i världen som kan hjälpa den som utsätts för våldtäkt och som sedan vill ha rättvisa skipad i en domstol.

84 kommentarer | “Lisa Magnusson: Ljudet av ett nej som egentligen betyder ja”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Piotr Szybek skriver:

  ”om tanken inte slagit honom”… hur kan domaren avgöra om mannen talar sanning om vilka tankar som slagit honom? Det hela är jättekonstigt. Håkan Hydén talar för en lagändring. Kontentan, vad jag förstår, skulle vara att man i st f att kvinnan ska bevisa att hon sade nej så ska mannen bevisa att han fick ett ja. Eller?

 2. Patrik Hedlund skriver:

  Piotr Szybek:

  Det problematiska är ju att man inte kan förflytta bevisbördan till den åtalade. Om man gör det vänder man på scenariot, och det bör rimligtvis bli lika svårt att gå fri från ett åtal som det idag är att bli dömd. Vi vill inte ha en rättsstat där vem som helst kan anmäla vem som helst för våldtäkt och domen blir fällande när ord står mot ord.

  Men i fallet som det pratas om ovan tycker jag att det är solklart. Har man inte pratat om ett safeword är ”nej” alltid ett safeword. Avbryter man inte är det våldtäkt.

  Jag förstår dock inte tjatet om ”uppsåt”. Om jag kör bil och är ouppmärksam, varpå jag kör över en människa som dör kommer jag troligtvis att fällas för vållande till annans död. Inte hade jag väl i mitt exempel för uppsåt att vålla någons död. Jag hade uppsåt att vara oaktsam dock, och det resulterade i en människas död. På samma sätt hade mannen i fallet ovan uppstå att ha sex med kvinnan. Och det resulterade i att hon blev våldtagen…

 3. Laura skriver:

  Vi behöver en samtyckeslagstiftning.

 4. Anna skriver:

  Tack! Du har på ett väldigt bra sätt fångat det jag själv och många andra känner.

 5. apan skriver:

  Om man läser mellan raderna så säger de att vi behöver en lagstiftning likt dråp vid enstaka dödsfall.

  Låter konstigt men verkar tyvärr behövas eftersom vi leverbi en härlig ”rättsstat”

 6. Ylva skriver:

  Kan inte låta bli att fundera över våra dömande instansers eget sexliv. Antingen har de verkligen inte fått något på många, många år – eller så har de ett sexliv som övergår mina vildaste fantasier och önskemål om vad som är skönt, respektfullt och önskvärt. Hur kan de annars döma och resonera som de gör?

 7. Oskar skriver:

  Vi behöver definitivt en samtyckeslagstiftning!

 8. Kaj Voodoo skriver:

  Det ÄR Våldtäkt , med mer eller mindre Tvång. Baserat på HÄNSYNSLÖSHET!!!!! Allt annat är bara undflyende SKITPRAT. Fattar killen inte att Hon INTE VILL ; så är han STÖRD och eller bara HÄNSYNSLÖS!!!!! Vad ÄR DET MED Juridiken egentligen???? Det är SJUKT & SKRÄMMANDE alltihopa!!!!! PUNKT!

 9. Christina skriver:

  Det talas om jämställdhet i samhället, men var finns jämställdheten i dessa frågor när skulden och bevisbördan alltid läggs på offret? Ett nej är ett nej! Om en man skulle våldtas med ett föremål har han också ”bett” om det genom provaktiv klädsel, otydlighet i sin kommunikation osv. Om de som dömmer inte kan förstå kanske de ska föreställa sig att det är deras dotter eller annan kvinnlig släkting som befunnit sig i denna situation.

 10. Frifräsarn! skriver:

  Såg för första gången Paradise hotel häromveckan. Det första jag får se är en tjej som kletar en annan killes sperma i en sovande killes mun. Sedan går hon iväg som om ingenting hänt, Det sändes som underhållning för hundratusentals tittare men ledde inte till nån diskussion på Twitter eller nån annanstans heller.

  Det är ju en klen tröst men sexövergrepp mot kvinnor leder i alla fall till massiva protester. Annat är det med övergrepp mot män. Det finns inte i tankevärlden att män kan vara offer. Det blir liksom kortslutning i analysen.

 11. Linda skriver:

  Blir så arg att jag vill skrika! Gråter istället..

 12. Farbro Barbro skriver:

  Bra skrivet, och en bra sammanfattning av hur det kan bli… Även jag har varit i den situationen, att man har påbörjat något som lovade bli mycket trevligt, men där den andra börjar visa sig obekväm med det hela. Utan att nödvändigtvis skrika NEJ. Även om man är lite berusad märker man ju då, att vederbörande (tjejen i mitt fall) inte är med på noterna och hur kul är det då att fortsätta? Visst, det kan såra ens manliga fåfänga, stämningen kan bli tryckt och det kan t o m göra fysiskt ont, men man LÄGGER AV! Det är inte roligt längre! För någon! Men det gör kanske inte rättsväsendets representanter? (Hovrätterna har ju inte heller direkt visat något större prov på empati hittills…)

 13. Själv våldtagen skriver:

  Det är så sjukt!
  Tror de att detta gör att fler anmäler?
  Tror de att detta gör att vi får bukt med denna fruktansvärda handling?
  Man får inte säga så, men jag önskat att hela rätten inklusive både domare och advokat, blir våldtagna, så de får känna skammen, smutsen och vidrigheten som kommer över en, rädslan och ångesten under tiden. Tror inte att det går att föreställa sig.
  Och nu kan vem som helst göra ett värre brott mot en människa än att ta dennes liv och slippa stå för brottet om hen inte förstod ett nej. Skandal!!!

 14. Caje skriver:

  Det är för djävligt! Släng ut inkompetenta politiker och andra gamla ”gubbar” som nämndemän inom Tingsrätten. Läs en artikel i dagens SvD hur manliga o kvinnliga advokater har ställt sig till en ny föreslagen definition av våldtäkt. Intressant, minst sagt.

 15. Amanda Klinthäll skriver:

  Att säga att man inte kan döma mannen för våldtäkt då det inte kan bevisas att det var hans uppsåt att våldta kvinnan är ju ungefär som att säga att ”det inte var mitt uppsåt att stjäla/mörda/råna”. Om man applicerar samma ‘förklaring’ eller urskuldning på en annan typ av brott är väl gärningsmannen skyldig till brott oavsett om det var, enligt gärningsmannens egen utsago, uppsåtligt eller ej?

  Vi går inte kvar på dagis längre. Att säga ”oj, förlåt, jag råkade” räcker inte.

  Ni som är kloka och vältaliga, kan inte ni snälla starta en namninsamling där vi vädjar till en omvärdering av de aktuella lagarna kring våldtäkt?
  Jag skulle gärna göra det själv om jag befann mig i landet.
  Snälla starta en namninsamling så gör vi allt vi kan för att sprida budskapet och samla namn tillsammans!
  Såhär kan det inte fortsätta. Det är ju helt förjävligt.

 16. Magnus skriver:

  Om du köper en cykel som du inte tror är stulen så åker du dit för det finns inte ”god tro” längre. Men våldtar du någon för du tror att personen ville ha sex så är det OK – Tack Lunds Tingsrätt för att en stulen cykel är mer värd än en kvinnas nej och rätten till sin kropp.

 17. Isabelle skriver:

  Gör mig fruktansvärt ledsen att läsa om domar liknande de du nämnde i texten. Dels för att tjejerna inte får upprättelse och killarna går fria från straff. Dessutom inger det en känsla av hjälplöshet, om det någon gång skulle hända mig, en bästa kompis eller en bekant. Det är inte konstigt att mörkertalet i Sverige är så stort med tanke på behandlingen av våldtäktsoffer.

  Tips till alla är att läsa Flickan & Skulden samt En riktig våldtäktsman av Katarina Wennstam för att få större inblick i hur vidrigt våltäktsoffer behandlas av rättsväsendet, samt av omgivning.

 18. Britt Molander skriver:

  jag ville inte mörda
  jag ville inte stjäla
  jag ville inte skrika jävla (valfri vidrig rasseåsikt).
  jag ville fan inte betala skatt som går till gubbdommare som beställer prostituerades tjänster som glada fascister.

  NEJ betyder NEJ…om man inte iförväg har kommit fram emellan varandra att ballong istället betyder Nej och alla andra ord är Ja.Men sånt kan förstås alla som är sugna på lite dominans sex..eller?????

 19. Agnes skriver:

  Varför tillämpas inte samma resonemang vid rån och misshandel? ”Du hade tidigare setts bjuda på drinkar, inser du att rånaren kan ha tolkat detta som att du gärna ville bli av med din plånbok?” ”Du gav rånarna koden till ditt kort efter hot om våld, erkänn att du egentligen innerst inne VILLE få ditt konto länsat”…

 20. mr juridik skriver:

  Det finns inget rättssystem i hela världen som skulle kunna döma mannen i fråga för det som hänt. Mannen och kvinnan har ju tydligen bestämt i förväg att träffas för dominans-lekar. Jag är själv inget fan av domnanslekar men så vitt jag vet så innebär dessa lekar att kvinnan som gett sig in i leken gått in med tanken i förväg att hon vill bli behandlad som ett undervärdigt pissluder.
  Självklart har rättssystemet gjort helt rätt i att frikänna honom. Det ingår väl i såna här dominanslekar att den underkastade parten ska säga nej och hela tiden be om nåd men fortfarande bli penetrerad och behandlad på ett nedvärderande sätt.Man kan inte komma i efterhand och försöka döma någon för något båda helt och hållet varit med på när det är en lek där man går över gränserna. Antar att damens nyfikenhet gick lite för långt. Det är bara bita i sura äpplet.

 21. Lena Nordin skriver:

  Jag blir oerhört ledsen och ängslig över att våra representanter för rättssamhället har så så svårt att använda sunt förnuft. Ett person gentemot flera betyder alltid underläge och på det kan man reagera olika. Ett sätt är väl som vissa djurs; att ligga still och hoppas att det inte blir värre. Genast läggs en sådan reaktion offret till last i domstolssammanhang. Det är bara att översätta sexövergreppet till något annat, en stöld till exempel, så borde man förstå det absurda i den senaste tidens domar. Stå på er tjejer, kom ihåg att brottslingen alltid är den skyldige!

 22. Frida skriver:

  ”Mr. Juridik”, om du läser vad som står, så ser du att dessa två människor INTE kommit överens om att ha ”dominanssex” av någon som helst form. De hade inte ens diskuterar det ämnet. Det var hans ursäkt, att han trodde att hon ville ha det, att han inte fattade vad han gjorde. Det du kanske borde vara upprörd över här, utöver de uppenbara bristerna i vårt rättssystem och somligas kvinnosyn, är ju hur omgivningen ser på män. Uppenbarligen ses de som dumma nog att inte förstå vad ett så grundläggande ord som ”nej” betyder. Och tydligen är dumhet ursäkt nog för att frias.

 23. Elisabeth skriver:

  Med tanke på artiklar likt denna som florerat på bloggar om hur våldtäkter negligeras och incester inte utreds undrar jag om vi bör ändra benämning rättstat till felstat?

 24. John Gunnar Johansson skriver:

  +Våldtäkt är ett mycket allvarligt brott som i mitten på 1900 talet bedömdes lika dråp i straffvärde alltså med maxstraffet tio års fängelse om brottet var grovt. gruppvåldtäkter hörde man ytterligt sällan talas om förmodligen därför att de var ytterligt sällsynta kanske beroende på den mycket hårda påföljden. En bieffekt av de hårda straffen var att våldtäkterna hade en otäck förmåga att leda till dråp. Det är dock inte tillräckligt skäl för att sänka straffvärdet för våldtäkt. varje brott skall åsättas det straffvärde som brottet förtjänar och även verka avskräckande. Falska anklagelser från offrets sida borde bli färre om offret vore medveten om att den som blev oskyldigt påstådd fick sitt liv beskuret vid en fällande dom. Tio till femton års fängelse för gruppvåldtäkt eller våldtäkt mot minderårig eller våldtäkt med sadistiskt eller grymma inslag är fullt rimligt!

 25. John Gunnar Johansson skriver:

  Offret är alltid trovärdigt framför allt om brott kan styrkas med teknisk bevisning. Skitsnack i stil med ”jag förstod inte” Eller”vi var ju så berusade” har ingen bäring. Andra undanflykter gäller offrets sätt att klä sig eller skitsnack som ”det vet ju alla att det är fritt fram där” Eventuella undanflykter som bottnar i kulturella skillnader är null void. I Sverige gäller svensk lag oberoende av etnisitet. Allt annat är diskriminering och sådana lagar får vi inte ha. Det strider mot våra internationella åtaganden

 26. Jeanett Fahlsten skriver:

  det gör så jävla ont. hela den här kampen, det gör så jävla ont och jag har ingen ork kvar. inte idag. Inga ord.
  Denna jävla sorg, för alla som drabbats, för alla som drabbas i det tysta, för varje domstol som misslyckas.

  Fan.

 27. Suzanne skriver:

  Tack Lisa – detta är ord för ord mina tankar om fallet.

 28. Suzanne skriver:

  Mr Juridik, hela domen finns tillgänglig på nätet, annars kan du få den mailad till dig av tingsrätten. Läs och skäms.

 29. Mr. Daniel skriver:

  Hej,
  Fyll i dina ekonomiska bekymmer idag : Du kan le med denna gudfruktiga kvinna , fick jag ett lån på € 106.000 och två av mina kollegor fick ett lån från den personen utan problem eller besvikelse . Jag råder dig att inte välja fel person , om du faktiskt ansöka om lånet pengar för projektet och alla andra . Jag publicerar detta budskap på grund av fru , Lisa , känner jag nöjd med det lån jag fått från henne . Det var genom en vän jag träffade denna kvinna av heder och gudfruktiga kvinna som hjälpte mig att få detta lån fond för redigering mitt liv , du behöver ekonomiskt stöd , inte har tillgång till banklån , eller kommer inte att vara till förmån för banken , det är nödvändigt för att finansiera uppförandet , fastighetsutveckling , skapa ditt eget företag , du har sett , och måste tjäna pengar , dålig kredit eller behöver pengar för att betala räkningar eller skulder . Så jag föreslår att du måste kontakta och träffa fru , Lisa för att hjälpa dig för de tjänster som du frågar henne . Hennes kontaktadress : e-post : Kent_lisaloanfirm@hotmail.com Hon kan kontaktas för ytterligare ekonomiska problem .
  Den första information som är nödvändig
  Fullständigt namn ………………………………
  Mitt telefonnummer ……………………….
  Land …………………………………….
  Adress ………………………………..
  State …………………………
  Ålder ………………………………………
  Har du tidigare ? …………………..
  Civilstånd ……………………………
  Lånebelopp behövs som låne ……………………………….
  Lånetid ……………………………
  Yrke ………………………………
  Månadsinkomst ………………………..
  Jag är glad att vidarebefordra till ditt snabba svar
  Varma hälsningar ,
  Mrs Lisa

 30. Raymond Hills skriver:

  Kära Sir/Fru,
  Innan några andra ord i första hand är du välkommen att Raymond Hills Finance Company
  Behöver du ekonomiskt stöd? Behöver du ett lån för att expandera ditt företag? Behöver du ett lån för att starta ett storskaligt företag? Behöver du ett lån som kan förändra ditt liv och din nuvarande ekonomiska status? Behöver du en brådskande eller nödlån för att ställa saker och ting på rätt plats? Då är du i rätt hem för alla dina kvalitets lån utformade för att passa dina behov. En världsklass lån företaget åtagit sig att bara lån. Vi ger ut företag starta och affärsexpansions lån till potentiella affärs Män och kvinnor på ett lågt och överkomligt ränta på 3% och en långsiktig återbetalning löptid som du väljer. Intresserade sökande är skyldiga att tillhandahålla den information nedan och kontakta oss via
  e-post: raymondhillsfinance@yahoo.com
  webbplats: http://www.raymondhillsfinance.wix.com/raymondhillsfinance

 31. Florence skriver:

  Florence

  Vilken överraskning jag fick just ett lån från ett företag som heter Carpa Holdings Limited, en vän berättade för mig att söka till företaget, där han erhöll också sitt lån, på grund av de råd jag fick av den vän som begärde lånet i en Carpa Holdings Limited, och jag blev erbjuden det lån jag begärde, så mitt råd till er alla är att en Carpa Holdings Limited är ett av de bästa företagen i världen som ger lån, så om du är i behov av ett lån kan du kontakta dem i deras e-post från företaget carpaholdings@gmail.com

  tack

 32. Elizabeth Patrick skriver:

  Letar du efter ett lån? Eller var du vägrade ett lån från en bank eller ett finansinstitut för ett eller flera skäl? Du har den rätta platsen för ditt lån lösningar här! Elizabeth Global Finance begränsad ger ut lån till företag och privatpersoner till ett lågt och överkomligt ränta på 2%. Vänligen kontakta oss via e-post i dag via elizabethp111@live.co.uk

  SÖKANDE DATA:

    1) Fullständigt namn:
    2) Land:
    3) Adress:
    4) Staten:
    5) Kön:
    6) Civilstatus:
    7) Yrke:
    8) Telefonnummer:
    9) För närvarande position i stället för arbete:
    10) Månatlig inkomst:
    11) Lånebelopp behövs:
    12) Lån Varaktighet:
    13) Ändamål:
    14) Religion:
    15) Har du ansökt innan;
    16) Födelsedatum;
    tack,
  Elizabeth Patrick

 33. Christina Mills skriver:

  Jag är Christina Mills med namn . Jag bor i svenska , jag vill använda detta medium för att varna alla lån arbetssökande att vara mycket försiktig eftersom det finns bedragare everywhere.Few månader sedan jag var ekonomiskt ansträngda , och på grund av min desperation jag var lurad av flera online långivare . Jag hade nästan förlorat hoppet till en vän hänvisade mig till en mycket pålitlig långivare som heter Peter Jackson som låna mig ett lån utan säkerhet på $ 85.000 i 2 timmar utan någon stress . Om du är i behov av någon form av lån bara att kontakta honom nu via : peterjacksonloan1@outlook.com Jag använder detta medium för att varna alla lån arbetssökande på grund av det helvete jag gått igenom i händerna på dessa bedrägliga långivare . Och jag vill inte ens min fiende att passera genom ett sådant helvete att jag gått igenom i händerna på dessa bedrägliga online långivare , kommer jag också vill att du ska hjälpa mig att vidarebefordra denna information till andra som också är i behov av ett lån när du har också ge dig lån från Peter Jackson , jag ber att Gud ska ge honom långt liv .
   
  Gud välsigne honom för alltid .

  Chris Mills

  Vittnesbörd om hur jag fick mitt lån

 34. Larry Fox skriver:

  Välkommen till 24Hour Lån Tjänst

  Har du försökt att få lån från bankerna utan framgång ? Snabbt behöver pengar för att få ut av skulden ? Behöver pengar för expansion eller etablering av ett eget företag? Få ett lån från en av Storbritanniens ledande företag lån . 24Hour Lån Tjänsten är ett av de största säkrade lån företag i Storbritannien och vår vänliga och erfarna personal har möjlighet att behandla din ansökan snabbt och effektivt. Du får låna över en term 1-25 år och låna något belopp från £ 2000 till £ 50,000,000.00 för något ändamål .

  Olika typer av lån som vi erbjuder är:

  personliga lån
  Kortfristiga lån
  Skuldkonsolidering lån
  Online lån
  snabba lån
  Lån Alla ändamål
  Kredit termer
  Dåliga krediter lån
  Billiga lån
  Negativa krediter lån
  bostadslån
  Bad kredit problem
  Säkrade lån

  Med en låg ränta på 3 % på alla delar av världen . Applikationen finns tillgänglig för sökande som är 18 år och äldre .

  För mer information , vänligen kontakta via e-post : 24hourloanservice@gmail.com
  Hälsningar
  Larry Fox

 35. philip skriver:

  Ansök om en snabb och bekväm lån för att betala räkningar och för att starta en ny finansierings dina projekt på en billigast ränta på 3%. Ta kontakt med oss ​​idag via: philiploanfirm03@gmail.com med lånebeloppet behövs som vår lägsta låneerbjudande är 1,000.00 för något val av låne amount.we är certifierade, registrerade och legit.You kan kontakta oss idag om du är intresserad av att få detta lån , kontakta oss för mer information om lånet processen, process som lånevillkoren och hur lånet kommer att överföras till dig. Jag behöver din omedelbara svar om du är intresserad.
  e-post via: philiploanfirm03@gmail.com
  hemsidan http://philiploanhome.gnbo.com.ng

 36. Jonna Finance skriver:

  Behöver du ett snabbt och enkelt lån? Jag är herr Jonna, VD för Jonna finans lån företag, är jag att du ska veta att det här är en utlåning företag som ger ut lån till en ränta på 2% till folk / näringslivsorganisationer som är i behov av pengar. Jag vill att du ska veta att din lånebeloppet kommer att ges till dig. Vi erbjuder alla typer av lån till allvarliga sinnade personer som är i behov av ekonomiskt stöd. För att få låneförfaranden inleddes, skicka oss följande information:-e-post: jonnafinance@outlook.com

 37. Jonna Finance skriver:

  Behöver du ett snabbt och enkelt lån? Jag är herr Jonna, VD för Jonna finans lån företag, är jag att du ska veta att det här är en utlåning företag som ger ut lån till en ränta på 2% till folk / näringslivsorganisationer som är i behov av pengar. Jag vill att du ska veta att din lånebeloppet kommer att ges till dig. Vi erbjuder alla typer av lån till allvarliga sinnade personer som är i behov av ekonomiskt stöd. För att få låneförfaranden inleddes, skicka oss följande information:-e-post: jonnafinance@outlook.com

 38. David Peterson skriver:

  Behöver du ett lån??
  Har du letat efter var du kan få ett lån? Har du försökt att få någon form av lån? Om så är fallet sedan komma tillbaka till oss via e-post nu som davidpetersonloanfirm@outlook.com om du vill få en prisvärd lån. Lån erbjuds här på en mycket låg ränta på 2%. Kontakta oss nu om du är intresserad.

  Namn: David Peterson
  E-postadress: davidpetersonloanfirm@outlook.com

 39. Elina Johnson skriver:

  Letar du efter ett lån? Eller var du vägrade ett lån från en bank eller ett finansinstitut för ett eller flera skäl? Du har den rätta platsen för ditt lån lösningar här! Elina Johnson lån fast vi är begränsade i att ge ut lån till företag och privatpersoner till ett lågt och överkomligt ränta på 2%. Vänligen kontakta oss via e-post i dag via elinajohnson11@hotmail.com

  SÖKANDE DATA:

    1) Fullständigt namn:
    2) Land:
    3) Adress: a
    4) Staten:
    5) Kön:
    6) Civilstatus:
    7) Yrke:
    8) Telefonnummer:
    9) För närvarande position i stället för arbete:
    10) Månatlig inkomst:
    11) Lånebelopp behövs:
    12) Lån Varaktighet:
    13) Ändamål:
    14) Religion:
    15) Har du ansökt innan;
    16) Födelsedatum;
    tack,
  Fru Elina Johnson

 40. Donald patrick skriver:

  Hej

  Behöver du ett lån eller om du behöver ett banklån, vi är här för att hjälpa dig ekonomiskt, allt du behöver göra nu är att skriva till oss med dina uppgifter i formuläret nedan och återvända till oss genom
  donaldpatrickloanheritage@gmail.com, för att få din omedelbar kredit i någon mängd som helst.

  Namn:
  Antal produkter:
  längd:
  adress:
  Land:
  mål:
  Månadsinkomst:
  Telefonnummer:

  Vi väntar på ditt svar.

  Donald Patrick

 41. Larry Fox skriver:

  Välkommen till 24Hour Loan Tjänst

  Har du försökt att få lån från bankerna utan framgång? Skyndsamt behöver pengar för att få ut av skulden? Behöver pengar för expansion eller etablering av ett eget företag? Få ett lån från en av Storbritanniens ledande lån företag. 24Hour Lån Tjänsten är ett av de största säkrade lån företag i Storbritannien och vår vänliga och erfarna personal har möjlighet att behandla din ansökan snabbt och effektivt. Du får låna över någon term 1-25 år och låna något belopp från £ 2,000 till £ 50,000,000.00 för något ändamål.

  Typer av lån vi erbjuder är:

  Personliga lån
  Kortfristiga lån
  Skuldkonsolidering lån
  Online lån
  Snabba lån
  Lån Alla ändamål
  Kredit termer
  Dåliga krediter lån
  Billiga lån
  Negativa kreditlån
  bostadslån
  Bad kredit problem
  Secured lån

  Med en låg ränta på 3% på alla delar av världen. Programmet är tillgängligt för sökande som är 18 år och äldre.

  För mer information, vänligen kontakta via e-post: 24hourloanservice@gmail.com
  Hälsningar
  Larry Fox

 42. blanca payne skriver:

  God dag till alla i denna webbplats skulle vittna om hur jag var rädda av Mr Pato Smith När jag var rip off.
  Jag är fru, Blanca Payne med namn. Jag bor i Sverige, Jag vill använda detta medium för att varna alla lån arbetssökande att vara mycket försiktig eftersom det finns bedrägerier allt månader sedan jag var finansiellt ansträngda, och på grund av min desperation jag blev lurad av flera online långivare. Jag hade nästan förlorat hoppet till en vän hänvisade mig till en mycket pålitlig långivare som kallas Herr, Pato Smith som låna mig ett lån av $ 100.000 i 8timmar utan någon stress.
  Om du behöver någon form av lån bara kontakta honom e-post via: (patosmith02@ymail.com) det är därför jag använder detta medium för att varna alla lån arbetssökande på grund av det helvete jag gick i händerna på dessa bedrägliga långivare. och hur jag var räddningen av herr, Pato Smith.
   
     Och jag vet inte ens min fiende att passera genom ett sådant helvete som jag gått i händerna på dessa bedrägliga online långivare, vill jag också att du kan hjälpa mig att vidarebefordra denna information till andra som är i behov av ett lån när du har fått ditt lån fru Blanca Payne, jag ber att Gud ska ge honom. livslängd Gud välsigne honom för alltid för det goda han har gjort i mitt liv.
  Fru, Blanca Payne

 43. Mr Jack Warmer skriver:

  God dag till er alla Jag är Mr Jack Varmare, en legitim, Rykte pengar Långivare. Vi ger ut lån till företag Business Män och kvinnor som är i affärstransaktion, vi ger ut långsiktiga lån för tre till 30years maximalt med låg ränta på 3%, i detta kan du också berätta hur mycket du behöver som lån. Lån ges ut i pund euro och $ USD maximalt ger vi är 500.000.000 både i pounds EURO och $ USD och den minsta 5,000 pounds euron och USD $ så om verkligen du är intresserad kontakta oss på (jackwarmerloanlender@gmail.com) för mer information om hur du får lånet.

  Våra kunder lycka är vårt yttersta stolthet.

  Företag mobile USA Nummer: +14808089434

  Mr Jack Warmer

 44. mr fred skriver:

  Hej!

  Jag är Mr Fred Peterson, jag ger ut lån till en ränta på 3% och jag ger ut alla typer av lån du någonsin velat.

  Om du behöver ett lån, allt du behöver göra för att hitta en plats var legit lån finns.

  Jag kan producera något belopp av lån du kan tänka på, så vad väntar du på, gäller nu och låt oss få ditt lån igång och bearbetning i dag.

  Om du behöver ett lån idag, ansöka genom följande:

  Företagets e-post: fredpetersonworldloan@yahoo.com

  Personlig e-post: fred112.peterson@gmail.com

  Andra e-postmeddelanden: peterson.54@mail.ru

  Hemsida: http://chukwuoge9.wix.com/fredpetersonworldloan

  Kontakt: +23472074457

  Jag blir glad om du använder idag och få ditt lån för att lösa dina olika problem.

  Vänliga hälsningar,

  Mr Fred.

 45. mr fred skriver:

  Hej!

  Jag är Mr Fred Peterson, jag ger ut lån till en ränta på 3% och jag ger ut alla typer av lån du någonsin velat.

  Om du behöver ett lån, allt du behöver göra för att hitta en plats var legit lån finns.

  Jag kan producera något belopp av lån du kan tänka på, så vad väntar du på, gäller nu och låt oss få ditt lån igång och bearbetning i dag.

  Om du behöver ett lån idag, ansöka genom följande:

  Företagets e-post: fredpetersonworldloan@yahoo.com

  Personlig e-post: fred112.peterson@gmail.com

  Andra e-postmeddelanden: peterson.54@mail.ru

  Hemsida: http://chukwuoge9.wix.com/fredpetersonworldloan

  Kontakt: +23472074457

  Jag blir glad om du använder idag och få ditt lån för att lösa dina olika problem.

  Vänliga hälsningar,

  Mr Fred.

 46. Elisabeth Samuelsson skriver:

  Jag kan inte sluta att tacka Gud för det lån på 3,000,000SEK jag fick från fru Freedie Willard lån företag, Mitt namn är Elisabeth Samuelsson, jag är från Gotebog, jag är här för att vittna på lånet jag fick från Freddie Willard lån fast, jag var desperat behov av ett lån för att expandera min verksamhet, jag var aldrig en lycklig kvinna tills jag kom i kontakt med hennes företag, var de medel som skickats till mitt bankkonto utan dröjsmål efter att skicka hennes ID-kort och mina bankuppgifter och andra kontroller som är nödvändiga säkerhetsåtgärder , så kontakta henne om du vet att du är från Sverige och du kommer också att vittna, jag är berömma hennes ansträngningar, för att undvika att bli lurad, maila henne och du kommer att vara glad. Hennes e-post är freddie_willard@hotmail.com

  Lämna resten av ditt liv i komfort, kontakta henne i dag och vara glad och du kommer också att vittna.

  Jag är den lyckligaste kvinnan på jorden på grund av Guds nåd, är mitt företag går bra smidigt och min familj lever mycket bekväma och glad och om du är i min tidigare situation eller är i allvarlig och legitimt behov av ett lån, kan du nå detta GUD sände långivare via (freddie_willard@hotmail.com)

  Vänligen kontakta Mrs Freddie Willard på hennes e-post freddie_willard@hotmail.com

  MVH
  Elisabeth Samuelsson

 47. Mr Stefan skriver:

  Behöver du ett lån på 2% ränta för att betala dina räkningar, investera, etc, om ja kontakta oss via stefangibertloancompany@gmail.com

  Fyll i informationen nedan

  Fullständigt namn ………….

  Mitt telefonnummer ……..

  Adress ………….

  Ålder ……………

  Yrke ……….

  Land ………….

  State ……………

  Lånebelopp behövs …………

  Lånetiden ……………

  civilstånd ……………

  Månadsinkomst ………..

  Vi väntar på ditt snabba svar
  Bästa avseende: Mr Gibert

 48. leo scott skriver:

  behöver du ett lån / är du i behov av akut lån för att starta företag i din lön skolavgifter om ja kontakta oss med denna e-post: leoscottprivatefinancecompany@gmail.com

 49. Mrs Rose skriver:

  Hej alla, jag är fru Rose, bor för närvarande i Sweden.I är en änka just nu med tre barn och jag var fast i en ekonomisk situation med oktober 2014 och jag behövde för att refinansiera och betala mina räkningar. Jag försökte söka lån från olika låneföretag, både privatpersoner och företag, men aldrig med framgång, och de flesta banker minskade min kredit. Men som Gud skulle ha det, var jag introducerades till kooperativ världen lån långivare av en vän som heter Mr Jose Sanchez och jag fick ett lån summan av $ 20,000USD och idag är en företagare och mina barn mår bra just nu. Så kära, om du måste kontakta alla företag med hänvisning till ett lån med låg ränta på 2% och bättre avbetalningsplaner och schema, kontakta kooperativ värld lån idag Han vet inte att jag gör det här, men jag är så glad nu, och jag bestämde mig för att låta folk veta mer om kooperativ värld lån, erbjuder han alla typer av lån till både privatpersoner och företag, och även jag vill att Gud ska välsigna honom mer. Du kan kontakta honom via sitt företag e-post via (cooperativeworld.org@gmail.com)

  tack
  Mrs Rose

 50. Jonna Finance skriver:

  Hej, Vi erbjuder lån till 2% ränta till alla kunder oavsett plats. För fler förfrågningar om vårt finansieringsprogram . Kontakta oss idag via mail: jonnafinance@outlook.com

 51. Mary Clifford skriver:

  Jag är en gift man just nu med två barn och jag var fast i en ekonomisk situation i augusti 2012 och jag behövde för att refinansiera och betala mina räkningar för min son medicinering. Jag försökte söka lån från olika lån företag både privat- och företagskunder men aldrig med framgång, och de flesta banker minskade min kredit. Men eftersom Gud skulle ha det, var jag introducerades till en kvinna av Gud ett privat lån långivare genom en vän som heter James och jag fick en lånebeloppet på $ 10,000USD och idag är en företagsägaren och mina barn mår bra … så jag vill råd någon i behov av ett lån för att snabbt kontakta honom via e-post på: (goodnewsloaninvestment001@gmail.com) att han inte vet är att göra detta jag ber thatGod skall välsigna honom för det goda han har gjort i mitt liv .

 52. Richard Farmer skriver:

  Hej, jag är en privat lån långivare, som ger ut lån i en mycket låg ränta på 2%. Vi ger ut alla typer av lån som Educational lån, Business lån, bostadslån, Jordbruks lån, personliga lån, auto lån och andra goda skäl. Vår låneprogram är mycket direkt och flexibel som din tillfredsställelse och ekonomisk framgång är vårt mål. Om du är intresserad, för mer information kontakta oss nu via e-post: creditconsultance890@outlook.com

 53. Mary Clifford skriver:

  Jag är en gift man just nu med två barn och jag var fast i en ekonomisk situation i augusti 2012 och jag behövde för att refinansiera och betala mina räkningar för min son medicinering. Jag försökte söka lån från olika lån företag både privat- och företagskunder men aldrig med framgång, och de flesta banker minskade min kredit. Men eftersom Gud skulle ha det, var jag introducerades till en kvinna av Gud ett privat lån långivare genom en vän som heter James och jag fick en lånebeloppet på $ 160,000USD och idag är en företagsägaren och mina barn mår bra … så jag vill råd någon i behov av ett lån för att snabbt kontakta honom via e-post på: (goodnewsloaninvestment001@gmail.com) att han inte vet jag gör det jag ber att Gud ska välsigna honom för det goda han har gjort i mitt liv.

  1. MARY skriver:

   Hej Mary Larry, det är namnet. Jag är glad att leva i Colorado fram till maj dyrbara familj och hans fru igen, och II är nu en stor kvinna som jag använder detta medium för att vittna om mig och min familj var säker skuld när allt mitt företag brändes och lägga sina händer och blev dålig situation, jag trodde kommer att hänvisa till någon som frågar om kredit, som gav mig lycka till mig och min familj. 390,000.00Eur gudfruktiga människor som lånar lån till mig för investeringar för att börja mitt liv igen uppfyllda. kontakta dem och berätta för dem är Mrs. Mary Larry att de gav lån för två månader sedan Reefer dig till de. E-post: goodnewsloaninvestment001@gmail.com Gud välsigna människor i stora hjälpare, tack Mrs Celena Gomez och företag.

 54. Susan Williams skriver:

  God dag Sir / Madam,

  Detta är centrala förtroende Micro Financial Service International … Vi är en ansedd, legitim och registrerat företag. Godkänt av Storbritannien (UK) och Sydafrika regering för att hjälpa människor med lån ekonomiskt stöd lokala och internationella vid just denna tid på året 2016, vi är också en del av finansbolaget och pengar gör fast. Vi hjälper att uppmuntra och agera som medlare för att minska din ekonomiska påfrestningar på ett mycket uppmuntrande priset Vi erbjuder också internationella arbetsmöjligheter för alla jobb seeker. Vi ger ut lån till privatpersoner och cor betar kroppen är i behov av ekonomiskt stöd vid sådana bekvämlighet med en rimlig ränta på 4,9% Har du en dålig kredit eller om du är i behov av pengar för att betala räkningar? om du är i desperat behov av vår hjälp då du kommer att behöva läsa noggrant företagets låneansökningsformulär som bifogas detta meddelande sedan fylla och komma tillbaka till oss om du tillfredsställa med det så att vi kan fortsätta på din transaktion. Vi väntar för snabba svar.

  Utförda tjänster inkluderar:

  refinansiera lån
  Home Improvement Loan
  Inventor Lån
  Lön Advance Loan
  Asset Finance lån
  Educational Loan
  Child Support Loan
  Auto lån
  skuld~~POS=TRUNC
  Line of Credit
  topplån
  Business lån
  personliga lån
  Internationella lån
  Bästa lån
  Cash Loan
  Låg kostnad Loan
  Internet Loan
  Billiga låneräntan
  livsstil Loan
  gemensamt lån
  andelslån
  små lån
  direkt lån
  Finans låna ut pengar
  Hem Ägare Lån
  Banklån

  Oavsett din ekonomiska krav är, kommer ett lån från central förtroende Micro finanstjänsten alltid hjälpa. Ingen social trygghet och ingen kreditupplysning, 100% garanterad. Vi ser fram emot tillåter oss att stå till tjänst för dig. Med vänliga hälsningar, Vi väntar på ditt Quick Respond. Central Förtroende är en handel stil i centrala förtroende Micro Financial Limited. Central Trust Limited Adress: Cassiobury House, 11-19 Station Road, Watford, Hertfordshire, WD17 1AP. Säte: St Crispin hus, Duke Street, Adress No: 16 Fielding Way 16 Fielding Way, East London, Eastern Cape (Sydafrika) SA Säte: St Crispin hus, Norwich, Norfolk, NR3 1PD. Registrerat i England: 07020381, momsregistreringsnummer 765353512 auktoriserat och reglerat av Financial Conduct Authority under nummer 631.303, bör du vänligen kontakta oss via vår e-postadress: Info.Centraltrust.co.uk.za@financier.com eller Centraltrustmicro-finance.uk .za @ outlook.com, Vi väntar på ditt svarar för att hjälpa dig att lösa dina ekonomiska problem ….

 55. Pan Hans-Peter Kappens skriver:

  Är du inför ekonomiska svårigheter? Är du i behov av ett lån? har du fått avslag av din lokala banker? Behöver du ett lån av någon anledning? Din hjälp är äntligen här som Targo Bank erbjuder lån till alla både anställda och arbetslösa, individer och företag, erbjuder vi lån till låg ränta på 2%. Intresserade låntagarens är att kontakta oss via e-post: (targo_bank@yahoo.com) och få sina lån idag. Våra tjänster är snabba och pålitliga så kontakta oss på (targo_bank@yahoo.com) och njuta av vårt utbud av finansiella tjänster.

 56. david skriver:

  Hallå

  Jag är David Kelvin En privat lån långivare du letar efter ett företag lån, personliga lån, hypotekslån, billån, studielån, konsolidering lån utan säkerhet, riskkapital, osv … Eller helt enkelt de vägrar lån från en bank eller finansiell institution för ett eller flera skäl? Du är den rätta lösningen för kredit! Vi erbjuder lån till företag och privatpersoner med låg och prisvärd ränta 2%. Så om du är
  Intresserad av en snabb och lån. vänligen fylla lånet formuläret nedan och skicka e-post till oss idag via: stewartd887@gmail.com
  NAMN: …………….
  ÅLDER: ……………..
  SEX: ……………….
  Civilstånd: ………………..
  Telefon: …………….
  ADRESS: ………………….
  STAD: ……………….
  STAT: ………………..
  LAND: ……………….
  Postnummer: …………………
  YRKE: …………………..
  Månadsinkomst: ………………..
  Belopp som behövs: ………………….
  Detaljer Fullständigt bänk: ………………..
  Vid behov: …………………….
  LÅNE SYFTE: ……………………
  Konkurs eller inte: ……………………..
  Återbetalning varaktighet: …………………..
  E-POST ………………………….

  Skicka ett mail idag för att få din fasta, garanterat, och enkelt lån
  Jag väntar på ditt snabba svar

  hälsningar,
  David Kelvin

 57. Dianna Muldoon skriver:

  BRÅDSKANDE lån erbjuda Utför.
  Hej Jag är från Kalifornien USA, gift, jag har
  letat efter en verklig lån företag under de senaste 5 månaderna och
  Allt jag fick var gäng bedrägerier som gjorde mig att lita på dem och i slutet
  av dagen, tog de mina pengar utan att ge något i gengäld, alla
  mitt hopp var förlorat, jag blev förvirrad och frustrerad, jag tycker att det är mycket
  svårt att försörja min familj, jag ville aldrig att ha något att göra
  med lån företag på Internet, så jag gick för att låna pengar från en
  vän, jag berättade för henne allt som hände och hon sa att hon kan hjälpa mig att
  hon vet ett lån företag som kan hjälpa mig med något belopp av lån
  krävs av mig med en mycket låg ränta på 2%, att hon bara fick en
  lån från dem, riktade hon mig om hur man ansöker om lånet, jag gjorde
  precis som hon sa, jag appliceras med dem på
  E-post: (charlesloans55@gmail.com), jag aldrig trott, men jag försökte och
  min
  största överraskningen jag fick lånet inom 24 timmar, jag kunde inte tro,
  Jag är glad och rik igen och jag tackar Gud att sådana lån
  företag som detta förekommer fortfarande över detta bedrägerier över platser,
  vänligen jag råda alla där ute som är i behov av lån för att gå till
  (Charlesloans55@gmail.com) de aldrig kommer att svika dig, och
  ditt liv ska förändras mina gjorde.

 58. Freeman Finance skriver:

  Lån !! Lån !! Lån !! Finns det någon här ute som fortfarande kämpar för att få ett lån? Är du i behov av ett lån av någon anledning och du vet inte var att få billiga och tillförlitliga lån, är din hjälp äntligen här som vi erbjuder billiga lån till låg ränta på bara 2%. Intresserade låntagare att kontakta oss via e-post på (Freemanloanfinance@gmail.com) och få dina lån i dag.

 59. Freeman Finance skriver:

  Behöver du ett lån? Är du i skuld? Vill du starta ett företag och behöver kapital? Behöver du lån eller finansiering av någon anledning? Har du en låg kredit värdering och du finna det svårt att få ett lån från lokala banker och andra finansiella institut? Behöver du ett lån eller av någon anledning? Din hjälp är äntligen här som vi erbjuder finansiering Såsom:

  a) Personlig lån, utbildning, inteckningar
  b) Business Start-up och expansion.
  c) Skuldkonsolidering

  Vi erbjuder lån till låg ränta på bara 2% och utan kreditprövning, våra tjänster är snabb och mycket tillförlitlig som lån är godkända inom 12 timmar efter applicering, vi erbjuda från ett minimum av 2000 till högst € 10 miljoner lån erbjuds endast till personer över 18 års ålder Om du är intresserad av våra tjänster, är du skyldig att kontakta oss via e-post på (Freemanloanfinance@gmail.com) och få ditt lån idag.

  jamie Freeman
  E-post: Freemanloanfinance@gmail.com
  Tack för din förståelse för din kontakt som vi väntar.

 60. Mary Janet skriver:

  Hallå,
  Vi är kristna organisationen bildats för att hjälpa människor i behov av hjälp, såsom finansiell help.So om du går igenom ekonomiska svårigheter eller om du är i någon ekonomisk oreda, och du behöver pengar för att starta ett eget företag, eller om du behöver lån till betala din skuld eller betala dina räkningar, starta en fin affär, eller du har svårt att få kapital lån från lokala banker, kontakta oss idag via e-post colemanloancompany@gmail.com för Bibeln säger ”Lukas 11:10 Alla som frågar får, den som söker finner, och för den som bultar, dörren öppnas ”. Så låt inte dessa tillfälle passera dig av eftersom Jesus är densamme i går, i dag och i evighet more.Please dessa är endast allvarliga sinnade och gudfruktiga människor.

  Fyll i formuläret nedan ansökan helt så att vi kan öppna ett lån bearbetningsprofil för dig i mitt företag, om du är intresserad av att få ett lån från oss

  FÖRSTA INFORMATION SOM KRÄVS

  Fullständiga namn:……..
  Personliga telefonnummer: …..
  Land:…….
  Adress:….
  Ange:………
  Ålder:………
  Kön:……….
  Har du ansökt om ett lån innan:? …
  Civilstånd: …..
  Lånebeloppet krävs: ………
  Lån Varaktighet: ….
  Ockupation:………
  Månadsinkomst:…….

  Tack för din tid och förståelse !!!

  Alla svar via e-post: {colemanloancompany@gmail.com}

 61. Mr Titcomb Brown skriver:

  Hallå!!!

  Har du någonsin sökt efter medel, lån, ekonomiskt bistånd eller behöver en ackrediterad långivare för att hjälpa dig möta upp med dina behov och krav? Vill du ett investeringslån för ditt företag eller har din bank vände ner dig? Är din månadsinkomst försvinna på grund av hög ränta på lån, kreditkort eller obligationer? Då har du inget annat alternativ än att få en omedelbar och pålitlig service. Kontakta oss för Legit / ackrediterade lån, hypotekslån och investeringsfonder.
  För Quick ansökan Applicera med;

  * Fullständigt namn: * Lånebelopp behövs: * Lån Syfte: * Lån Varaktighet: * Telefonnummer: * Adress / Land:

  Hälsningar
  Titcomb Brown
  E-post: amigoloancompany1@yahoo.co.za

 62. elijah roland skriver:

  Ansöka om en snabb och bekväm lån för att betala räkningar och att starta en ny finansiering av ditt projekt på en billigaste ränta på 2%. Inte att kontakta oss idag via: elijahloanfirm@outlook.com med lånebeloppet behövs eftersom vårt minsta lån erbjudande är 1,000.00 till något val av lånebeloppet . Jag är certifierad, registrerad och legit långivare. Du kan kontakta mig idag om du är intresserad av att få detta lån, kontakta mig för mer information om lånet processen, processen som lånevillkoren och hur lånet kommer att överföras till dig. Jag behöver din brådskande svar om du är intresserad.

 63. leonardo sanchez skriver:

  Hej, jag är herr Leonardo Sanchez, ett privat lån långivare som ger livstid möjlighet lån. Behöver du ett akut lån för att rensa dina skulder eller om du behöver ett kapitallån för att förbättra ditt företag? Har du fått avslag av banker och andra finansiella myndigheter? Behöver du en konsolidering lån eller amorteringar? Titta inte mer eftersom vi är för alla dina ekonomiska problem i det förflutna här. Vi lånar medel till individer i behov av ekonomiskt stöd, som har en dålig kredit eller i behov av pengar för att betala räkningar, att investera i affärer med en hastighet av 2%. Jag vill använda detta medium för att informera er om att vi gör pålitliga och mottagaren stöd och kommer att vara villiga att erbjuda dig ett lån. Så kontakta oss idag via e-post: (sanchezloanfirm@gmail.com)

  1. kellie wilson skriver:

   behöver du en äkta lån i affärssyfte eller för att betala din skuld kontakt Mr Kellie Wilson nu för äkta lån via e-post: Oceanicfinance113@gmail.com

 64. taylor smith skriver:

  God dag,

  Behöver du ett akut lån för att finansiera ditt företag eller i någon
  syfte? Vi är certifierade och legitim och internationell licens
  lån långivare Vi erbjuder lån till företag företag, företag och
  personer till ett överkomligt ränta på 3%. Det kan vara en kort
  eller långfristigt lån eller ens om du har dålig kredit, vi ska behandla
  ditt lån så snart vi tagit emot din ansökan. Vi är en
  oberoende finansiell institution. Vi har byggt upp ett utmärkt
  rykte under årens lopp att tillhandahålla olika typer av lån till
  tusentals av våra kunder.

  Vi erbjuder garanterade lån tjänster av ett belopp som medborgare och
  icke-medborgare vi erbjuder enkla personliga lån, kommersiella / företag lån,
  billån, leasing / utrustning finans, skuldkonsolidering lån, hem
  lån, för alla medborgare och icke-medborgare med antingen en bra eller dåligt
  kredithistorik. Om du är intresserad av vårt ovan lån erbjudande, inte
  tveka att komma tillbaka på mig så att vi kan gå vidare.
  kontaktadress: taylorsmithloanfirm@gmail.com

  Tack och bästa beaktande
  Taylor Smith

 65. dexter jones skriver:

  Vi kristna organisationen bildats för att hjälpa människor i behov
  hjälp, såsom finansiell help.So om du går igenom finansiell
  svårighet eller är i en ekonomisk oreda, och behöver pengar till
  starta eget företag, Letar du efter ekonomiskt stöd
  av något slag? Vi är ett privat lån företag som erbjuder alla typer av
  lån / finansiering för alla som önskar finansiellt stöd. eller är
  svårt att få kapital lån från lokala banker, för Bibeln
  Han säger ”” Lukas 11:10 Alla som frågar får; Om du söker hittar du;
  som knackar det kommer att öppna dörren ”att inte tillåta dessa
  möjlighet pass eftersom Jesus är densamme i går, i dag och
  more.Please dessa är alltid allvarligt mentalitet och gudsfruktan
  Folk är här för att hjälpa dem som är i behov av hjälp ..
  E-post: westerntrustfundloan@gmail.com
  LÅNEANSÖKAN

  Sökandes namn:…………….
  Land:………………….
  ……….
  Ockupation:………………………
  Sex:…………………………………
  Lån Syfte: ………………..
  År:………………………………..
  Telefon:…………………………….
  Belopp som behövs: ……………….
  Lån Varaktighet: …………………
  Månadsinkomst:………………

 66. Lloyd skriver:

  Hallå,
  Vi är kristna organisationen bildats för att hjälpa människor i behov av hjälp, såsom finansiell help.So om du går igenom ekonomiska svårigheter eller om du är i någon ekonomisk oreda, och du behöver pengar för att starta ett eget företag, eller om du behöver lån till betala din skuld eller betala dina räkningar, starta en fin affär, eller du har svårt att få kapital lån från lokala banker, kontakta oss idag via e-post warren.lorrainecompany@gmail.com för Bibeln säger ”Luke 11:10 Alla som frågar får, den som söker finner, och för den som bultar, dörren öppnas ”. Så låt inte dessa tillfälle passera dig av eftersom Jesus är densamme i går, i dag och i evighet more.Please dessa är endast allvarliga sinnade och gudfruktiga människor.

  Fyll i formuläret nedan ansökan helt så att vi kan öppna ett lån bearbetningsprofil för dig i mitt företag, om du är intresserad av att få ett lån från oss

  FÖRSTA INFORMATION SOM KRÄVS

  Fullständiga namn:……..
  Personliga telefonnummer: …..
  Land:…….
  Adress:….
  Ange:………
  Ålder:………
  Kön:……….
  Har du ansökt om ett lån innan:? …
  Civilstånd: …..
  Lånebeloppet krävs: ………
  Lån Varaktighet: ….
  Ockupation:………
  Månadsinkomst:…….

  Tack för din tid och förståelse !!!

  Alla svar via e-post: {warren.lorrainecompany@gmail.com}

 67. Freeman Finance skriver:

  Lån !! Lån !! Lån !! Goda nyheter för alla som vi erbjuder för närvarande billiga och pålitliga lån till alla. Är du fortfarande kämpar för att få en tillförlitlig lån ?? Är du i behov av ett lån av någon anledning ?? Är du trött på att ansöka om lån med olika otillförlitliga företag? oroa dig inte mer eftersom din hjälp är äntligen här. Kontakta oss nu på FREEMANLOANFINANCE@GMAIL.COM som vi erbjuder lån till alla. Våra tjänster är mycket snabb och tillförlitlig, är kontakt nu och få dina lån i dag.

 68. Mrs Nora skriver:

  Behöver du en brådskande lån? är du i skuld? behöver du akut lån för att finansiera ditt företag ?, har du nekats av din bank, oroa dig inte mer, Våra tjänster är snabb, enkel och säker lån nu oavsett omständigheter. Låna upp till € 2000 – 1,000.000 euro idag! Kontakta oss med lån informationen på denna e-post: noramildred.loan@hotmail.com

  Obs: Du kommer att förvänta sig en preliminär svar och finansiering inom 24 timmar

  Hälsningar.
  mrs Nora

 69. Mr carlos ellison skriver:

  Behöver du ett lån? Har du letat efter var att få ett lån? Har du försökt att få någon form av lån? sedan tillämpa nu? (carlosellisonfinance@outlook.com) om du vill få en prisvärd lån. Lån erbjuds här på en mycket låg ränta på 2%. Kontakta oss nu om du är intresserad.

 70. Mr.Luis Carlos skriver:

  Behöver du en LÅN OM JA Utför.
  Luis Carlos finansbolag är begränsad till aktiekapitalet. Vi erbjuder lån och
  finansiella tjänster av alla slag. Vår lån varierar från företag till
  personliga lån eller lång eller kort sikt villkor med god ränta
  satser (2%). Vår lån processen är mycket snabb och pålitlig med
  garantier. För mer information om våra tjänster, besök oss på vår e-post, (luiscarlosfinance@outlook.com) låt oss
  veta hur mycket lån du behöver och vill ha lånets löptid. Vi
  hoppas att höra från dig. Du kan skicka ett meddelande till e-postadressen
  Nedan. luiscarlosfinance@outlook.com

  Mr.Luis Carlos

 71. Jason Moore skriver:

  Vi ger ut lån till ett överkomligt ränta

  Vi ger ut lån till mycket låg ränta per år till privatpersoner , företag och stora företag över hela världen som har dåliga krediter, i den finansiella upphöjning och även dem som vill investera i deras privata affärer eller för hemmabruk . kontakta oss via denna e-post: kenexafinanciallimited@live.com

 72. JULIAN CLARK skriver:

  God dag,

  Att få en legitim lån har alltid varit ett stort problem för kunder som har finansiella behov. Frågan om kredit och säkerhet är något som kunderna är alltid orolig att söka ett lån från en legitim långivare. Men Julian Clark lån bolaget har gjort skillnad i utlåning industrin. Vi kan nu låna lån från minimi intervallet $ 1,000.00 till ett maximalt belopp på $ 10,000,000.00 vid en ränta på 2%. Du har en låg kredit värdering, och du kommer att finna det svårt att få lån från lokala banker och andra finansiella institutioner? Lösningen på din ekonomiska problem är JULIAN CLARK lån företag.

  VI ERBJUDER lån tjänster NED.

  * Investerare Lån ……….
  * Skuldkonsolidering lån ………..
  * Inteckningslån…….
  * Business lån ……..
  * personliga lån ……………
  * Internationella lån …
  * Traveling lån ………
  * Studielån ………
  en
  Fyll i följande information om ditt lån,

  Fullständiga namn:______________
  Lånebelopp:____________
  Lån Varaktighet: ___________
  Syftet med lånet: __________
  Land:________________

  Du kan kontakta oss via (JULIANCLARKCOMPANY@GMAIL.COM) och omedelbart vi fått din begäran kommer vi impliment på information för att slutföra transaktionen med oss.

  Vänliga hälsningar
  JULIAN CLARK
  E-POST: JULIANCLARKCOMPANY@GMAIL.COM.
  FACEBOOK: facebook.com/julian.clark.581525

 73. JAMES skriver:

  Behöver du in Lan , eller om du vill refinansiera ditt hem , räkningar Betala , utöka din verksamhet ? TITTA LANGRE Vi erbjuder alla typer av lån så som låg 3 % Ranta per år om intresse Kontakta oss via e-post : JAMESMOORELOANFIRM@GMAIL.COM

 74. mary skriver:

  Mitt namn är Mary LARRY En medborgare i USA. Jag har blivit lurad av tre olika Internet internationell långivare, de alla lovar att ge mig ett lån efter att göra mig betala flera avgifter som ger ingenting och uppgick till något positivt resultat. Jag förlorade min hårda tjäna pengar och det var totalt 10,000USD. En dag när jag surfar via internet med tårar på mitt öga jag kom över ett vittnesbörd om man som också lurad och så småningom fick kopplad till en legit lån företag som heter guld Loan Company där han äntligen sitt lån, så jag bestämde mig för att kontakta samma lån företag och sedan berättade för dem min historia om hur jag har blivit lurad av 3 olika långivare som gjorde ingenting men naturligtvis mig mer smärta. Jag förklara för bolaget per post och alla de berättade för mig var att gråta mer eftersom jag kommer att få min lån i sitt företag och även jag har gjort rätt val att kontakta dem. Jag fyllde låneansökan formulär och fortsatte med allt som begärdes av mig och jag fick ett lånebelopp på $ 85.000 dollar av denna stora Company (Gold Loan Company} förvaltas av fru Sarah Cruz och här är jag idag glad eftersom Gold Loan Company har gett mig ett lån så jag gjorde ett löfte till mig själv att jag kommer att hålla vittna på internet om hur jag fick mina lån behöver du ett lån snarast vänligt och snabbt kontakta Gold Loan cpmpany nu för ditt lån via e-post:. goldloancompany1234@gmail.com Tack för din förståelse,

  MRS.MARY LARRY

 75. LÅN Erbjudandet vid en låg ränta skriver:

  kära kund
  Är du trött på att söka lån och inteckningar, har du fått avslag hela tiden av din banker och andra finansiella institutioner, Vi erbjuder någon form av lån till privatpersoner och juridiska personer vid låg ränta rate.If du är intresserad av att ta ett lån, gärna att kontakta oss i dag, lovar vi att erbjuda dig de bästa tjänsterna ever.Just ger oss ett försök, eftersom en rättegång kommer att övertyga dig.
  Vilka är dina finansiella behov?
  Behöver du ett företag lån?
  Behöver du ett personligt lån?
  Vill du köpa en bil?
  Vill du att refinansiera?
  Behöver du ett hypotekslån?
  Behöver du en stor kapital för att börja din
  affärsförslag eller expansion? Har du förlorat hoppet och
  du tror att det finns ingen väg ut, och din ekonomiska
  bördor kvarstår?

  1. Den sökandes namn ………………………..

  2. Residential Country …………………

  3. bostadsadress: ……………………

  4. BUSINESS ADRESS: ………………………

  5. ÅLDER: ………………………………….

  6. YRKE: …………………

  7. lånebeloppet KRÄVS ………………

  8.Loan Varaktighet …………………..

  9. syftet med lånet: …………………….

  10. Telefonnummer: …………………..

  11.LOAN VARAKTIGHET ……………………

  FYLL I ovanstående information och SKICKA
  DET TILL kontaktuppgifter nedan:

  E-POST: cynthiamorgansfunding@gmail.com

  1. STEVE skriver:

   Hej alla, jag Wilona Walker närvarande bor i Texas USA Jag är en änka för närvarande med tre barn och jag var fast i en ekonomisk situation i september 2015 och jag behövde för att refinansiera och betala mina räkningar och starta ett företag. Jag försökte söker för lån från olika lån företag både privat- och företagskunder men aldrig med framgång, och de flesta banker minskade min kredit. Men eftersom Gud skulle ha det, var jag introducerades till en gudsman av en vän som heter Morgan Steev och jag fick en lånebeloppet på $ 600,000.00 och idag är en företagsägaren och mina barn mår bra just nu. Så min vän, om du måste kontakta alla företag med hänvisning till ett lån med låg ränta på 3% och bättre avbetalningsplaner och schema, kontakta fru Sarah Cruz (goldloancompany1234@gmail.com) Han vet inte att jag gör detta men är så glad nu och jag bestämde oss för att låta folk veta mer om honom, ger han alla typer av lån till både privatpersoner och företag och även jag vill Gud att välsigna honom mer. Du kan kontakta honom via hans e-post via: [goldloancompany1234@gmail.com] Tel: 0092348163299373

 76. Mr Isaac skriver:

  Kontakta Mr Isaac för din pålitliga lån via trustloanfirm.link071@gmail.com

 77. Mr Titcomb Brown skriver:

  Hej, Har du varit vägra ett lån från en falsk lån företag på internet ?, Behöver du en brådskande lån för att betala dina räkningar, Letar du efter ett företag lån eller ett personligt lån med en låg ränta på 2%? kontakta oss via vår e-post: adress: (amigoloancompany1@yahoo.co.za) med följande information:

  Namn:
  Land:
  Ange:
  Belopp:
  Lån Varaktighet:
  Telefonnummer:

  Hälsningar

  Mr Titcomb Brown

 78. Ronald Rajnesh skriver:

  Dear Sir,madam
  I am direct agent with a bank guarantee provider.
  Our company can issue you with BG,SBLC,MTN,LOAN ETC that can help your company get credit line with your banks etc.
  Also our banking instrument can assist your company to grow.
  Please do contact me asap for more discussion.
  Ronald Rajnesh Gounder
  Email:grounesh.advisory1@gmail.com
  Skype:grounesh.advisory

 79. JENNIFER KINGS skriver:

  Hallå,

  Mitt namn är fru Jennifer. Jag är en privat långivare som ger lån till privatpersoner och företag. Har du någonsin fått avslag av många banker? Behöver du finansiering för att etablera ditt företag? Behöver du finansiering för ditt företag utvidgning? Eller behöver du ett personligt lån? Mina lån varierar från personliga lån till företag lån. Min räntan är mycket prisvärd 3%, och vi lånar ut maximalt € 5,000.00 till € 500,000,000,000.00 €, är vår kreditprocessen mycket snabbt också. Jag är mycket villig att göra alla dina ekonomiska bekymmer ett minne blott. Om du är verkligen redo att få dina ekonomiska problem lösas, sedan söka efter den saknade inte mer och ansöka om ett lån i dag e-post via oss: (jenniferkingsloanfirm@outlook.com). Jag ser fram emot att göra affärer med dig.

  Jennifer KINGS

 80. evelyn skriver:

  Hej jag är Therese Evelyn bosatt i Nyköping, jag är en ensamstående mamma välsignad med 2 döttrar. Under ett tag har jag letat efter en äkta långivare som kunde hjälpa mig med ett lån eftersom jag inte längre har jobb, allt jag fick var hoodlums som fick mig att lita på dem och i slutet tog de mina pengar utan att ge mig några lån, mitt hopp var förlorat, jag blev förvirrad och frustrerad, det blev svårt för min familj att mata med en god måltid, jag ville aldrig ha något att göra med några låneföretag på internet igen. Inte förrän jag träffade en gudstarkt långivare som förändrade mitt liv och min familjs hjälp Med hjälp av en gemenskapsmedlem ”en långivare med Guds rädsla i hennes fru Linda Robert” var hon den kvinna som Gud skickade för att lyfta min familj från lidande . Först trodde jag att det inte skulle vara möjligt på grund av min tidigare erfarenhet tills jag fick mitt lån värt 135 000.00kr på mindre än 24 timmar som de erbjuder lån över hela världen Så min rådgivning till någon där ute som verkligen behöver lån är att kontakta

  Alla intresserade sökande bör kontakta.

  E-post: (mrslindarobertloanfirm@gmail.com)

  hemsida: http://privatelanders12.wixsite.com/loan

 81. Hej,

  Letar du efter ett skuldkonsolideringslån, osäkra lån, företagslån, hypotekslån, billån, studielån, personliga lån, riskkapital mm! Jag är en privat långivare, jag ger lån till företag och privatpersoner med låga räntor och rimliga räntor på 2%. Mejla oss; (richardcosmos5@gmail.com)

  Låneerbjudande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp