Filmfrukost: Raskortet

1:02 2 Maj 2014

Här kommer lite Rättisinfo: På söndag bjuder vi in till en filmfrukost på Bio Rio kl 11. Vi kommer att visa Raskortet (att jag FORTFARANDE inte hunnit se den?) som ni säkert känner till blev sjukt omdiskuterad när den kom, bland annat av megasmarta Valerie Kyeyune Backström här i Nöjesguiden (<– LÄSTIPS!! ).

Efter filmen visats och frukosten är uppäten (hur mysigt?) så kommer Amie Bramme Sey från Metropol 93,8 att leda ett samtal med filmens regissör Osmond Karim, Fanna Ndow Norrby som startade och driver @svartkvinna på instagram, Seher Yilmaz som är Rättviseförmedlingens ordförande och Barakat Ghebrehawariat som är demokratiagent och sitter i Rättis styrelse. De kommer så klart prata om normer, strukturer och begrepp men också lägga mycket fokus på vad som händer sen när man också ska göra nåt. Hur går man från ord till handling för att faktiskt skapa verklig förändring? Jag är sprickfärdig av pepp inför detta.

Det är förresten det här himla smartkortet som har arrat alltihop under sin praktik hos oss:

Aurora Percovich Gutierrez heter hon och om ni ser henne (på söndag eller någon annan gång) så kräver jag att ni alla slomo-springer mot henne och ba:

Här hittar ni mer info om filmvisningen, frukosten och samtalet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg