Snabbaste och bästa julgodiset – brigadeiros

2:32 24 Dec 2015

God jul alla ni som firar. Här kommer mitt årliga Världens bästa julgodis-recept (aka Enklaste sättet att få folk att gilla dig). Kallas även för Brigadeiros.

Det går skitfort, är jättesvårt att göra fel och de flesta ingredienserna har du säkert hemma. Skoja, det har du säkert inte – men om affären är öppen!

Ingredienser:

1 burk sötad kondenserad mjölk

2-3 msk kakao

1 msk smör

Chokladströssel eller annat strössel, nöt/dajm/chokladkross eller smält som skulle kunna vara gött på

Blanda ihop den kondenserade mjölken, kakaon och smöret i en kastrull och puttra under omrörning (på 3:an-4:an om ni har en vanlig spis) i ungefär tio minuter.

När smeten börjar lossna från kanten är det klart, koka inte för länge som jag gjorde alldeles nyss, då blir det för segt. Vänd upp smeten på en tallrik och låt kalaset svalna.

Här kommer det svåraste momentet: att inte äta upp allt innan det har svalnat (asså smaka inte ens, då kommer det vara kört). Ta det som finns kvar på tallriken och rulla till små bollar (lättare om du har lite smörade händer), rulla i strösslet och lägg över i knäckformar. Klart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla