Festival och stjärnglans

12:04 8 Apr 2014

Vanessa Hudgens i sedvanlig Coachella-uniform.

Har du någonsin drömt om att besöka festivalen Coachella? Ja, jag med.

Den heta Kalifornien-festivalen har med sina bokningar (t ex Daft Punk, Prince och nu i år Outkast) blivit en helig graal för vallfärdande musikälskare från alla världens hörn. Biljettpriset på 350 dollar är ett otroligt pris även för en amerikan, så den följande nyheten glädjer nog ingen, förutom kändisarna då. Enligt NY Daily News får ett flertal kända personer nämligen betalt endast för att närvara.

Bland dessa finns Glee-stjärnan Lea Michele som får 20 000 dollar av Lacoste för att endast bära deras kläder under helgen. Vanessa Hudgens skall ha blivit erbjuden 15 000 dollar av McDonalds (för vad är okänt) och Aaron Paul detsamma, plus två VIP-pass. Dock har inte Aaron pratat ihop sig med något företag utan tar för givet att han och ordet ”bitch” är en arrangörs dröm.

Tankeställaren är nu, så klart, vad detta kan betyda för svenska festivaler? Festivalsommaren har blivit allt mer till ett festivalkrig de senaste åren med växande konkurrens och på grund av detta kan den nya amerikanska strategin bli ett trumfkort.

Way Out West har befolkats av igenkända ansikten förut, men kanske får Alexander Skarsgård plocka med sig ett par vampyrtänder denna sommar och helt enkelt spela med. Svårare kan det bli att hitta en partner som stödjer blodkonsumtion på en festival med endast vegetarisk mat.

Eventuellt vill också Bråvalla framstå som lite mer edgy när artister likt Kanye West och Lana Del Rey kommer på besök. Varför inte bara sända in några av Sveries bästa festmänniskor i publikhavet? Om Persbrandt lyckas reda ut sina problem med lagen vore han en stark kandidat till att förtjäna en plånbok fylld för festkonsumtion. Glöm inte att även han bär på lite internationell stjärnglans.

Möjligheterna är oändliga, det enda jag känner mig säker på är att de svenska festivalerna precis blev lite mer spännande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg