Första singeln från Michael Jacksons postuma album är här

3:27 9 Apr 2014

Låt oss snälla spara på alla Thriller-skämt idag när titelspåret från Michael Jacksons kommande album Xscape når internet. Projektet på åtta spår är ett initiativ av producenten LA Reid och ett försök att öppna upp ögonen hos en yngre generation för den bortgångne Jackson med en uppdatering av hans musik. Tillsammans med ett produktionsteam lett av Timbaland har de samlat osläppt musik som sträcker sig ända tillbaka till början av MJs karriär.

Nu är första smakprovet här! Låten Xscape skrevs från början av Jackson tillsammans med producenten Rodney Jerkins vilket förmodligen betyder att den är daterad till någon gång kring Invincible, vilket soundet hintar om. Produktionen är en kombination av funk och ett modernt pampigare ljudlandskap som MJ briljerar över med sin klassiska sångteknik. Här står även originalproducenten själv för de kontemporära uppdateringarna, något som är unikt för resten av låtsamlingen.

Låten finner ni här nedan och albumet når butiker över hela världen 13 maj.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG