I Wes Andersons värld förtjänar alla en spellista

7:00 9 Apr 2014

Jag är tämligen svag för filmskapare som, när det kommer till detaljer, går den där extra milen. Wes Anderson är utan tvekan en av dessa och han verkar nu ha toppat sig själv med nya filmen The Grand Budapest Hotel. Handlingen utspelar sig under 1930-talet och kretsar kring ett hotell i en europeisk alpinort. Ett mord har begåtts och den misstänkte portvakten måste i sällskap av en springpojke bevisa sin oskuld.

Själv har jag ännu inte hunnit se filmen men från vad jag har hört är den minst lika färggrann och underhållande som hans tidigare prestationer.

Därför blev begäret knappast mättat, utan endast starkare, med dessa nya fantastiska karaktärsposters. I sällskap med dem har Grand Budapests musikhandledare Randall Poster satt ihop en unik spellista för varje karaktär. Ta del av två här nedan ifall du vill finna atmosfären före filmen eller bara återuppleva biosalongens magi. Fast ja, det kan ju vara så att du bara är en sucker för klassisk musik, ett självklart soundtrack för dagen då antar jag. Mer finns att hitta hos AV Club som släppte detta exklusiva smakprov.

null

null

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG