Recap: Game of Thrones – The Lion & The Rose (S04E02)

3:40 14 Apr 2014

Okej, helt allvarligt, har du inte sett senaste avsnittet av Game of Thrones är det hög tid att vända om och se det nu. Fortsätter du att läsa? Okej, då hoppas jag att du är medveten om gårdagens bröllop och allt vad det innebär i Westeros. George RR Martin måste haft en hemsk upplevelse från ett bröllop, som får återspeglas i böckerna med ond bråd död.

Hur påverkar den gastkramande döden maktpostionerna i serien nu när Järntronen står tom?

Veckans Power Rankings:

1. Tyrion

Det ska vara sagt att Tyrion än så länge bara är misstänkt för att ha förgiftat Joffrey (men bara det är ett stort trumfkort bland vissa kretsar). När den unge kungen gick en sakta död till mötes hann han jävlas med sin farbror en sista gång och pekade ut honom som sin mördare. Helt klart ett krångligt läge men om Tyrion skulle lyckas vända på detta, ja då kan han nog ställa till med nästan vad som helst.

2. Roose Bolton

Efter att ha satt kniven i en annan kung, på ett annat bröllop, under förra säsongen trivs nog vakten över Norden just nu. Medan kalabalik lär bryta ut i huvudstaden behöver Roose endast oroa sig över sin smått galna oäkting och de två pojkarna Stark. Vi fick även stifta bekantskap med hans fru, en av (den förträfflige) Walder Freys döttrar, som Roose gifte sig med i utbyte mot hennes vikt i guld. Han är förbannat slug den där Bolton och med en tillsynes hjärntvättad Theon Greyjoy vid sin sida är det bara en tidsfråga innan han ställer till med mer kalabalik.

3. Margaery Tyrell

Du var för bra för honom ändå. Passa dig för Cersei dock, jag misstänker att hon inte gillar dig.

4. Bronn

Efter en femte plats förra veckan fortsätter nu Bronn att klättra. I veckans avsnitt fick legoknekten ett nytt, hedrande, uppdrag. Jaime Lannister förlorade sin svärdshand rätt nyligen och behöver träna upp den andra. Vilken tur att brorsan Tyrion kunde låna ut sin vän – därmed klättrar Bronn ännu högre bland maktpositionerna i Kings Landing. Denna hemlighet som de tre männen delar kan komma till nytta i framtiden för vår man på fjärde plats (än så länge).

5. Bran

De tre vännerna och Hodor fortsätter sin marsch mot den oändliga vintern. Förutom att den unge Starks krafter gör att han kan ta över sin vargs medvetande kan han även ta kontakt med de tusenåriga Weirdwood-trädens rötter. Jag vet inte riktigt hur pålitlig all info från syskonen Reed är men Bran tycks nu ha fått en destination och därmed är Hodor lite närmare tronen, Hodor.

Bubblare:

Joffrey Baratheon

Även efter sin död misstänker jag att Joffrey kommer hemsöka denna recap. Frågan är inte om vi ändå kommer att sakna denna fantastiska skurk nu när han har lämnat oss? Tur nog finns det tillräckligt med andra svin i Westeros, men om någon kan toppa den unge kungen är en svår fråga.

I övrigt eller Valar Morghulis:

  • Sigur Rós fick denna säsong äran att tolka Rains over Castamere.
  • Sansa lyckades fly (?) och kan kanske inta listan alldeles strax?
  • Vi hoppas även för Shaes skull att hon är långt ifrån huvudstaden just nu.
  • Jaime och Loras … ”Neither will you”.
  • Det här avsnittet hade ett dussin obekväma scener, som alla kan toppa middagen i Breaking Bad
  • Oberyn Martell medverkade också i avsnittet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG