Recap: Seth Rogen och drogerna återvänder till SNL

4:17 13 Apr 2014

Saturday Night Live har några fullspäckade helger bakom sig med namn som Louis CK, Anna Kendrick och Pharrell. Paraden är inte över än då helgens värd Seth Rogen återvände till NBC Studios för tredje gången.

Frågan är om värden (med sparsam kroppsbehåring denna gång) kunde leverera några komiska guldkorn? Jag svarar på den frågan direkt och säger: nja, inte så värst många, men låt oss ändå se vad som gick rätt. Värt att ha i åtanke är att författarna bakom dessa skämt förmodligen är drogliberala.


Komikerns öppningsmonolog var ett frieri till sina fans och kretsade kring en dagbok han hade fört under veckan. Tydligen har Rogen haft problem med att ta in det monumentala uppdraget tidigare, eller bara rökt för mycket weed. En del referenser till just den gröna örten kom även med dagboken, så klart.

Sedan bjöd James Franco på en cameo och ja de skämtade, inte helt oväntat, om Instagram-incidenten. För det finns väl ingen skada i att ragga på 17-åringar när det finns upplägg för skämt efteråt? Även Zooey Deschanel och Taylor Swift hittade till scenen, ett faktum som gjorde Rogen minst sagt besviken då han ville bevisa sig duglig nog att leda programmet utan inhopp från kända polare.

Överraskande nog skulle det skämtas om droger redan i ett av programmets första sketcher. Rogen spelar en polis vars försök att informera en klass om risken med droger går minst sagt fel. Eller rättare sagt Nasim Pedrads skoltjej misstolkar varenda ord polisen yttrar och hör endast ”say yes to crack”, något hennes klasskamrater snabbt hänger på.

Höjdpunkten är när Bobby Moynihan skriker åt Rogen att ”put a ring on it” och bevisar därmed att en Beyoncé-referens aldrig blir gammal.


Det mesta Kyle Mooney gör är rätt udda. Seth Rogen, som är en känd konsument av marijuana, tycker förmodligen att Mooney är ofantligt rolig och därav fick vi denna sketch så Pineapple Express-duon Rogen och Franco hade något att låsa ögonen vid backstage. Detta är för generationen som söker efter sina ”420-moments” på Youtube och snart lär de även hitta ”A Very Smokey 420” där.

Vad sketchen vinner på är hur underligt bisarr Mooney är medan han ger 420 (alltså 20 april) den högtidliga förändring som alla stoners har väntat på. Här finns det ett gäng sing-a-longs och vi introduceras även för högtidens helgon, enigmat Bob Blinger (kom ihåg det namnet föräldrar).

I övrigt var kvällens musikgäst Ed Sheeran oerhört kramgo under programmets avslut. Se honom framföra låten Sing och Don’t From.

Kvällens minst lyckade sketch måste ändå vara förlovningsfesten för ja, skämta om gay-upplevelser har vi aldrig sett tidigare?

Kvällens desto mer lyckade sketch var ”CNN Pregnancy Test”. Kanske inte den första att göra narr av CNN och deras Flight 370-rapporteringar men ändå en bra addering till skaran. 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp