Är detta hemligheten bakom Pharrells framgång?

6:00 22 Maj 2014

Pharrell och vännen Chad Hugo låg bakom några av 2000-talets största raphits och under senare år har Skateboard P etablerat sig som en av världens största artister. Men vad är då tricket bakom denna oändliga framgångssaga? Bloggen Discopop tror sig har funnit svaret. För fans av producentens långa karriär – för tro det eller ej men vid 41 års ålder är den rätt lång – kommer detta knappast att chockera, men han tycks under åren ha funnit ett signaturintro. Kanske är det inte hans fallenhet för hårfin funk och psykaldeliska, men popfärgade, trippar utan snarare en simpel kick eller clap som har banat vägen till topplistorna?

De flesta etablerade producenter har ett eget attribut för att vi lättare ska kunna identifiera deras produktioner. Med det sagt är det ändå en fascinerande mashup vi erbjuds här nedan. Resan tar sin början vid det tidiga 90-talet och producentens flörtande med Michael Jackson på sin SWV-remix; för att sedan sluta upp vid senaste soloprestationen GIRL

Den där hatten är dock en modesignatur han kan lägga åt sidan nu va? I övrigt – när Happy än får mig att avstå radion – är det lätt att sakna tider likt dessa.                                                

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg