Mads Mikkelsen i årets sämsta trailer

1:04 7 Maj 2014

”In the time of kings, Michael Kohlhaas was a simple merchant and loving family man”

Kvalitén på trailers diskuteras ofta nuförtiden, även på denna blogg. Exemplet nedan är en av de mer fascinerande bland dåliga trailers. Filmen heter Age of Uprising: The Legend of Michael Kohlhaas (okej inte helt lovande amerikansk titel), har Mads Mikkelsen i huvudrollen och var nominerad till en Palme d’Or under förra årets filmfestival i Cannes. Tyvärr är denna förhandstitt på två minuter beundransvärda av helt fel aneldningar, bland annat har vi en överanvänd berättarröst som blir nästintill parodi. För att inte tala om den hemska klippningen, exempel: Berättarrösten säger ”his wife is brutally murdered” sedan klipp till Mads som svär åt himlen ”who did this?”. Oj spoiler? Kanske ska jag bara sluta spoila denna bisarra trailer och låta er se den med egna ögon.

Även fast trailern är värdelös så verkar filmen rätt hyfsad. Antar att man inte ska kritisera filmbolaget för deras försök att tilltala en amerikansk publik som vanligtvis dras till en orgie av robotvåld osv. Michael Kohlhaas är i alla fall baserad på en tysk novell från 1600-talet och finns redan att hyra här i Sverige (under namnet Laglös) på nätet eller din lokala videobutik (ifall den finns kvar).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG