Popvecka 21: Robyn och Röyksopp släpper sin EP! Mykki Blanco arresterad?

2:05 23 Maj 2014

Veckans Singel

Rome Fortune är en av dessa rappare jag kommer tjata om tills ni har fattat. Vi har inte ens tagit oss halvvägs igenom 2014 och redan har han släppt ett mixtape samt en EP. Denna Atlanta-rappare fortsatte att imponera i veckan med ett nytt samarbete signerat honom och Four Tet. Den brittiska producenten har ett förflutet inom post-rock och en rad elektroniska genres, nu på senare dagar har han även blivit starkt associerad med en rad fantastiska remixer (senast Lana Del Rey). Lita på att en sån mångsidig artist har lyckats skapa något perfekt och unikt för Rome. Desto mer färgstarka synthar desto bättre tycks rapparen trivas.

Royksopp and Robyn - Do It Again

Veckans Släpp

Väntan har känts likt en evighet men i veckan hände det äntligen. Svenska sångerskan Robyn och norska producentduon Röyksopp släppte sitt hett efterlängtade projekt Do It Again. Dessa tre släpper kanske inte musik lika frekvent dessa dagar, men när de väl gör så är det alltid oerhört ambitiöst och originellt. Även fast denna ep endast innehåller fem spår når den upp i en längd på hela 35 minuter, något inte alla album kan skryta med. Helgen och sommarens soundtrack finns att streama här, mycket nöje önskar jag er i den dansanta synthdjungeln.

Veckans Uppträdande

Okej nu blev det kanske lite spänd stämning. Många skulle säkert välja The Roots, Lykke Li eller Will Ferrell framför denna artist. Tyvärr måste jag göra er besvikna för Steven Tylers framförande av Aerosmith-hiten Crazy – tillsammans med några gatumusikanter – är inte bara fascinerande, det är även en samhällskommentar: gör inte droger. Bara tanken av hur många gånger Tyler måste ha framfört låten är svindlande, något han säkerligen upplevde själv under alla uppträdanden.

Veckans kom igen världen!

Mykki Blanco är rapparen med en oändlig garderob och ett öppet HBTQ-hjärta som allt flera har börjat ta till sig. Det var därför till min stora besvikelse när jag fick reda på att han hade blivit arresterad i Portugal. Än större blev besvikelse när jag fick reda på att det inte var grundat i hans raptalanger utan pågrund av hans sexualitet. Detta påstår rapparen i alla fall själv och du kan läsa allt han hade att säga om händelsen här. Förutom att detta visar på en jävligt taskig människosyn från Portugals sida så släpptes även nyheten alldeles försent, det fanns ändå en bra chans för Mykki att lägga till en hashtag-kampanj i sin portofolio. Tyvärr fyller Gucci Mane redan upp den kvoten och världen fortsätter att läcka på idioti.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg