Recap: Game of Thrones – The Laws of Gods & Men (S04E06)

3:40 12 Maj 2014

Efter sex avsnitt börjar Game of Thrones fjärde säsong nå sin tredje och sista akt. Detta avsnitt var kanske inte det mest händelserika när det kommer till actionfyllda scener, om vi bortser från Yaras miserabla räddningsförsök och Danys drake. Däremot nådde vi briljans när fantasyserien gjorde sin egen tolkning av Law and Order. Utan tvekan är detta avsnittet Peter Dinklage kommer sända till Emmy-juryn inför årets nomineringar. Rust Cohle gör bäst i att ta med sig ett sex pack Lonestar för hans seger är inte lika garanterad längre.

Denna recap handlar dock inte om galor utan vem som befinner sig närmast järntronen, låt oss se över veckans lista.

Veckans Power Ranking:

1. Tywin Lannister

Närmast och närmast, Tywin satt till och med på tronen denna vecka under Tyrions rättegång. Många vet att det är familjen Lannisters överhuvud som styr och ställer i kungariket, vilket är uppenbart då han kan marschera upp på tronen utan några invändningar. Denna vecka lyckades han även få Jaime att ge upp sin plats bland kungavakten, något som säkerligen var en baktanke med hela rättegången. Hurvida det faktiskt blir så efter avsnittets sista vändning återstår att se men en sak är säker: Mace Tyrell är ingen Olenna i Tywins ögon.

2. Varys

Spindeln med ett miljontals fåglar tycks ha sina ögon riktade mot tronen. Än så länge vandrar han längs med skuggorna och det gör han kanske bäst i. Med ett ständigt darrande Westeros krävs det inte mycket för att Varys ska kunna sparka undan stolen för Tywin. Tillskillnad från alla andra (förutom Theon) saknar Varys ett en specifik kroppsdel, vilket förmodligen är positivt i hans position.

3. Ramsay Snow

Nu när den galne kungen är död verkar serien vara i behov av en ny pskyopat vi alla kan älska att hata. Den tronen sitter Ramsay på efter detta avsnitt. Endast i bar överkropp lyckades han ta sig igenom ett dussin bepansrade soldater och sänkte Yaras förhoppningar om att rädda sin bror. Denna psykologiska terror han sedan utsatte Theon Reek för var minst sagt obehaglig. Jag spår minst tre säsonger före Ramsay sätter en korv i halsen och dör. En sista undran: var han inte lite oväntat hunkig i detta avsnitt?

4. Oberyn Martell

Efter Tywin satt faktiskt Oberyn relativt nära tronen denna vecka. Han gjorde även en fantastisk debut vid det avrunda bordet och lyckades slänga in en rad kommentar som anspelade till sex, för ja det är lite hans grej. Stora frågan är: la någon märke till Oberyns reaktion när Tyrion begärde en tvekamp? Den röde huggormen tycks just nu sitta i en biosalong, med en näve av popcorn, medan alla intriger uppenbaras framför honom.

5. Davos Seaworth

Jag älskar denna man och att de äntligen lämnade Dragonstone var nästan tillräckligt för en listplacering. Men Davos var även så pass tung i detta avsnitt att jag endast kan sammanfattas med en gif.

Bubblare:

Braavos

Jag rör om lite och inkluderar den mäktigaste av de fria städerna i dagens lista. Det har talats om denna stad väldigt länge och äntligen fick vi segla mellan benen på titanen (speglar serien i sig rätt väl) och möta den omtalade Järnbanken. När kommer vi få se denna visuellt storslagna stad nästa gång? Enligt mina fåglar är Stannis inte den enda av invånarna bland de sju kungarikena som har Braavos i sitt sikte. Vågar du gissa på vem/vilka?                     

I övrigt eller Valar Morghulis:

  • Vi börjar som sagt nå tredje akten. Förvänta er en berg och dalbana framöver fylld med action och twister.
  • The Hound medverkar i nästa avsnitt men det är något underligt med honom?
  • För alla bokläsare, här är svaret på varför Winds of Winter tar sån tid.
  • Peter Dinklage har alltid haft en talang när det kommer till att be någon och ”dra åt helvete”.
  • Så i en tvekamp måste någon strida för kronen och någon för Tyrion. Vilka gissar ni att det blir?
  • Nu tillsammans med Penny Dreadful blir söndagar den absolut bästa dagen för tv. Låt denna vecka gå snabbt.
  • Min favorit från nattens internetkomik.

4 kommentarer | “Recap: Game of Thrones – The Laws of Gods & Men (S04E06)”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Aegon skriver:

    Jag skäms lite för detta, men jag tror ändå att jag mer hatar att älska än älskar att hata Ramsay?
    På något sätt är hans hämningslösa, psykopatiska bravader fantastiskt underhållande och skänker lite galenskap till serien, på ett sätt som inte ens lille Joffrey(RIP) kunde när han var i livet.
    Och så får vi inte glömma att han faktiskt är den enda av karaktärerna i serien som verkar förstå hur serien kommer(?) sluta:
    [img]http://i.imgur.com/nYp7Lir.gif[/img]

  2. Svante Allmungs skriver:

    Ramsay är absolut unik. Att han endast har plågat Greyjoys än så länge (plus: lite charmig) har nog gjort honom mer till en fascinerande än hatad karaktär. Ifall han skulle bestämma sig för att börja mucka med Jon Snow eller liknande skulle det säkert skifta snabbt.

    Bra användning av gif också!

     

  3. Mikaela skriver:

    Åh älskar dina recaps! Så bra! Älskar faktiskt hela din blogg, bästa populärakulturen!

  4. Svante Allmungs skriver:

    Tack för de fina orden Mikaela! Blir nästan knäsvag, kul att du läser!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg