VIDEOPREMIÄR: jj – All White Everything

1:27 11 Jun 2014

I slutet av förra månaden fick vi den första singeln från jj:s kommande album och nu när juni har tagit sin början släpps videomotsvarigheten. Denna visuella upplevelse lever verkligen upp till namnet All White Everything när vi tas igenom ett mentalsjukhus dränkt i vitt. Här sprudlar kreativiteten till en början bland duon Elin Kastlander och Joakim Benon samt resten av anstaltens missförstådda konstnärer. Den hemtrevliga stämning tar dock en dramatisk vändning när deras ägodelar tas ifrån dem, vilket lämnar ett gäng förtvivlade själar tvungna att finna nya uttryck för sin fantasi. 

Även fast den i stunder kan väcka obehag så är videon en visuellt imponerande och inbjudande resa genom ett sinne bedömt med mental ohälsa. Regissören Olivia Kastebring – som även regisserade deras albumtrailer och Silvana Imam-remix – står än en gång för den fantastiska regin. Förutom användning av färger och ljus lyckas hon här locka fram skräck samt lekfullhet bland de framför kameran. 

     

Nya albumet V släpps 19 augusti.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp