Trailer: Terry Gilliams kultklassiker 12 Monkeys blir tv-serie!

5:00 17 Jul 2014

Var detta den dystopiska framtiden Terry Gilliam själv hade förutspått? Att hans kultklassiker 12 Monkeys en dag skulle renderas till tv-format för en medelmåttig sci-fi-kanal? Kanske inte då rättigheterna ändå måste ha legat i Monty Python-medlemmens händer när han gav över en av Bruce Willis mest underskattade rollprestationer till amerikanska SyFy. 

I denna nytolkning tar Aaron Stanford (Pyro i X-Men 2 samt 3) över Willis roll som James Cole, mannen med uppdraget att rädda världen från en dödlig pest. Även om jag skulle älska att lajva Beck: Spår i Mörker så måste jag medge att denna framtid – levandes under jorden medan djuren härskar på ytan – inte känns för lockande. Här kan vi även se Amanda Schull – känd från Suits och den alltid älskvärda Zeljko Ivanek – känd från alldeles för mycket nonsens. Ni kan se dem alla i trailern nedan och om ni känner igen musik så är det förmodligen för att HBO använde den under marknadsföringen av Game of Thrones senaste säsong, smart drag där SyFy.

Det är inte varje dag jag vågar ha förhoppningar inför en serie från detta tv-bolag men är ändå redo att bita på naglarna i januari.

Hur de ska lyckas ersätta Brad Pitt kan vi endast spekulera i.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp