Är HBO:s miniserie Olive Kitteridge början på en renässans?

4:00 8 Okt 2014

Miniserier är knappast ett format som får lika mycket uppmärksamhet som den klassiska tv-serien. Men efter Fargo, Top of the Lake, antologin True Detective och nu med Twin Peaks återuppståndelse är världen kanske redo för denna kortare berättarform.

En del har kanske gått ovetandes genom åren men HBO har oftast erbjudit starka miniserier. Trenden verkar få en fortsättning i år med dramat Olive Kitteridge – baserat på den Pultizer-prisade boken vid samma namn.
 
Här återvänder The Kids Are All Right-regissören Lisa Cholodenko med ännu ett familjedrama – denna gång i New England med familjen Kitteridges bittra matriark till lärarinna som främsta fokus. Kanske inte den mest spännande premissen men efter hyllningar under Venices filmfestival samt ett fantastisk ensemble med bland annat Frances McDormen och Bill Murray är förväntningarna ändå höga. Sedan är Hollywood inte direkt en öppen marknad för begåvade skådespelerskor som har baserat 40 men kanske kan McDormen bli startskottet för en renässans – eller revolution.
 
Ni kan ta del av den nya trailern nedan. Olive Kitteridge kommer sändas i USA under andra och tredje november – förhoppningsvis når den oss snart därefter.
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG