Efter Vince Vaughn – Vice har undersökt verklighetens True Detective

6:28 2 Okt 2014

Om jag säger Louisana vad tänker du på då? Träskmarker och krokodiler? Matthew McConaughey eller The Yellow King? Om någon av dessa poppar upp i huvudet – främst de senare två – är du förmodligen ett fan av True Detective. Just nu är du kanske inte emotionellt redo för flera nyheter kring denna serie efter att Vince Vaughn fick en av huvudrollerna i andra säsongen. Men om huruvida Wedding Crashers-skådespelaren har mörkret eller ej är orelevant för dig så finns det här en dokumentär i väntan på att någon du hatar får en roll i HBO-dramat.

I deras ständiga sökan efter att göra de mest banala dokumentärer om några av vår världs hemskaste historier – samt Snoop Dogg, syra och annat kidsen gillar – har nu Vice tagit sig an den sanna historien bakom True Detective. Seriens skapare Nic Pizzolatto har nämligen inte hymlat om faktumet att en rad fakta och fiktion inspirerade hans skrivande – till exempel är hela mytolgin baserad på en bok han inte ens skrev. The Real True Detective är dock så real som det bara kan bli när vi ser tillbaka på ett fruktansvärt brott som blev grunden för dess fiktionella motpart. Ett brutalt mord, en radikal kyrka och två karbonkopior av duon Cohle och Hart är att förvänta. Men ha i åtanke att några av de händelser som beskrivs under de kommande tjugo minuterna är minst sagt upprörande – känsliga tittare är därmed varnade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp