Trailern till denna iranska vampyrvästern är skrämmande vacker

6:16 28 Okt 2014

Jag vet inte hur ni tänker men en film med taglinen ”first iranian vampire western” är nog för att vinna mitt intresse. I trailern till regissören Ana Lily Amirpours debutfilm A Girl Walks Home Alone at Night tas vi till spökstaden Bad City — bara det namnet är rätt talande —  där hallickar äger gatorna och pundare vittnar bort bland grändernas skuggor. Det uppgivna samhället redo att sväljas av fördärv kommer dock finna en oväntad frälsare i en ensam flicka — som även råkar vara en vampyr.

Efter en tagline och premiss så talande är min fascination utan tvekan vunnen. Detta genreöverskridande verk kan bli en av årets mest spännande titlar där Jim Jarmusch rökigt svartvita filter möter Sergio Leones spaghettivästern. Kanske kan detta även bli en definierande film för Irans nya våg av filmskapande. Atmosfären verkar hursomhelst vara tät — fylld med surrealism och dramatik som tagen ur sidorna i en rå serieroman —och ledsagad av vacker kameraföring. Med andra ord gör ni och alla filmfestivaler bäst i att lägga denna på minnet.

                                                                                                     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG