Marvel har ställt till med nördkalas – här är de 5 viktigaste nyheterna från dagens tillkännagivande

8:49 28 Okt 2014

Det händer en hel del i seriernas värld just nu, och då menar jag en hel del. Nyligen släppte DC Comics de närmaste årens plan för Batman, Superman och de andra, vilket verkar ha väckt tävlingsinstinkten i rivalen Marvel. Filmstudion samlade nyligen staternas nördigaste journalister för en stor presskonferens och gav svar på tal. Här nedan följer de fem viktigaste nyheterna — inom de fem kommande åren av ditt nördliv — från den tredje fasen i filmstudions plan på att ta över världen.

Chadwick Boseman är Black Panther

Marvels hängivna fans har länge efterfrågat en egen film åt världens första svarta superhjälte och 2017 smäller det. Från Wakanda härstammar denna hjälte som även styr över det fiktionella landet. I titelrollen kommer vi se Chadwick Boseman — känd som James Brown i biografin Get On Up — och spekulationer pekar på att Andy Serkins kommer spela ärkefienden Ulysses Klaw. Den med ett vakande öga såg kanske skymten av den sistnämnda i trailern till nya Avengers: Age of Ultron. Black Panther har kanske inget med medborgarrättsrörelsen att göra, men lita på att han och hemlandet kommer bli en viktig komponent i denna universella kamp. Men snälla skona oss från den något tveksamma skurken Man-Ape, tack.

Captain Marvel får en egen film

Förutom att filmuniversumet kommer en av sina första rasifierade skådespelare i en titelroll (!) kommer nu — äntligen — en kvinna få ta mer plats än snubbarnas sidekick och ögongodis. Vem som kommer inta rollen som Carol Denvers — kvinnan bakom Captain Marvels mask — är ännu oklart men sommaren 2018 är stunden hursomhelst kommen för henne att ta sikte mot skyarna. Huruvida Scarlett Johanssons karaktär Black Widow kommer få en egen solofilm fortsätter att vara en gåta, gissningsvis inväntar Marvel besökarsiffrorna för Captain Marvel innan ett beslut fattas.

Ett inbördeskrig är på ingång

Många blev förvånade när Captain America 3 tillkännagavs med titeln Serpent Society, men det fanns ingen anledning till oro då VD:n Kevin Feige snart därefter gjorde en ändring och presenterade filmen som Civil War. I serierna var detta en händelse som sträckte sig över ett år där två läger av superhjältar — leda av Captain America och Iron Man — gjorde upp med förödande konsekvenser. Med andra ord väntar en spektakulär uppgörelse i maj om två år.

Den tredje Avengers-filmen blir uppdelad i två filmer

Hur denna värld ser ut efter att dess två giganter möts i ringen vet vi inte än men en sak är säker — Thanos är på ingång. Av alla kosmiska svin med diktatorhybris du kan tänka dig är den Josh Brolin spelar av värsta sorten. Vi har sett skymten av honom i tidigare filmer och när han anländer till jorden planerar Marvel Studios att tjäna en hel del pengar på kalaset — detta är ändå klimaxet alla filmer bygger mot.

Marvel blir ännu mer sci-fi med Inhumans

Marvels första äventyr i en galax långt bortom våran — Guardians of the Galaxy — har blivit en kassasuccé vilket har öppnat upp dörren för Inhumans. Här talar vi dock om en egen ras superhjältar från yttre rymden som sen en tid tillbaka har bott på jorden. En stor chans finns att vi lär få stifta bekantskap med dem i tv-serien Agents of S.H.I.E.L.D. innan filmen får premiär i november 2018. Detta blir även studions tjugonde film, och en rätt redig milstolpe i en värld där filmer baserade på serietidningar en gång såg ut såhär.            

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG