Tumblrs gud Benedict Cumberbatch kan bli världens flummigaste superhjälte

8:58 27 Okt 2014

Ett av framgångsrecepten bakom Marvel Studios ständigt växande filmuniversum har varit talangen för att blanda ut diverse genres med serietidningarnas sidor. Med Thor fick vi fantasy av gudalika proportioner med tillhörande skäggiga vikingar, uppföljare till Captain America var en politisk thriller med en superhjälte som täckmantel och tack vare succén Guardians of the Galaxy är nu även fansen av rymdoperor vunna — tur då att Disney äger både Marvel och Star Wars. Vad väntar härnäst? Idag fick vi svaret.

Tidigare i år cirkulerade rykten kring att allas älskling Benedict Cumberbatch hade ett kontrakt på gång med Musse Pigg-fabriken. Alla antog att Sherlock skulle förbereda sig för ett äventyr i en galax långt långt borta men istället verkar han stanna på jorden — dock i en värld väldigt olik våran. Marvel planerar nämligen att vinna över alla mugglare med en film om trollkarlen Doctor Strange och enligt Variety tillhör snart titelrollen den herren ni känner igen från alla gifs på tumblr.

Än är inget skrivet i sten men när nyheten väl blir officiell lär alla ställa frågan: vem fan är Dr Strange? Låt mig förklara med assistans från Benedict själv.

Han är Marvels kanske mäktigaste hjälte

Att vara en trollkarl kommer med en hel del makt kan väl en tänka sig, de envisades ju som bara den med att aldrig nämna Voldemort vid hans namn i Harry Potter-filmerna. Och ja Doctor Strange går även han under ett flertal respektingivande pseudonymer, en av dem är till exempel Sorcerer Supreme vilket låter rätt mäktigt. Förutom en rad kampsportstekniker kan han denna man även kontrollera den verklighet vi lever i och resa genom dimensioner vilket brukar resultera i syratrippar tryckta på papper. Sen kan han också flyga, men med den där tunga manteln blev väl det faktumet rätt uppenbart?

Han är en riktig doktor

Eller snarare var då han i serierna inte spenderar sin magi på att injicera stelkrampssprutor eller slänga ihop rapbeats likt en annan. Före trollstaven kom skalpelen då Stephen Strange var känd som en av världens bästa kirurger. Men en kirurgs vardag är kanske inte den mest spännande — om de inte älskar kokain lika mycket som Clive Owen — så skaparen Stan Lee valde att utsätta honom för en bilolycka. Strange förlorar därmed sina färdigheter och bestämmer sig för att finna nya ute i världen. Huruvida det hela sluter upp med superkraft kan du nog lista ut själv.

Han är en del av illuminati

När han inte är mitt uppe i en strid med självaste Satan bossar trollkarlen över alla konspirationsnördars värsta mardröm — illuminati. Tråkigt nog har seriernas motsvarighet till det hemliga sällskapet inget med Jay Z att göra men kanske kan Tupac får rollen som Doctor Stranges tjänare Wong. För det är inte som att vi har sett den asiatiska butlern tidigare? Kanske är det dags att låta någon annan icke-vit springa ärenden åt den vita mannen?

Till sist är det värt och nämna att många försök till en film om Doctor Strange har gjorts. Från Wes Craven till Guillermo Del Toro — närmast kom de 1992 med filmen Doctor Mordrid, en nästintill bortglömd film där producenterna förlorade rättighterna till källmaterialet. Låt oss hoppas att Benedict Cumberbatch har lite bättre tur än Jeffrey Combs när han tar sig an rollen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG