Är kattens tid som internets husdjur över med filmen White God?

5:29 9 Dec 2014

Internet må vara katternas hemvist men det hindrar inte — i efterskalvet av veckornas återuppstående franchises — varenda hundälskares framtida favoritfilm White God från att ha den mest spännande trailern där ute. För vad slår egentligen inte bättre än en klassiska historia om kärleken mellan en hund och dess ägare? Att den sedan tycks vara invirad i politiska undertoner och fantasyelement gör knappast saken värre. Vilket för mig är helt otroligt med tanke på att jag en gång led av grav hundfobi.

Historien om hur jag kom att frukta människans bästa vän går att koppla ihop med en traktors magnetfönster och min morfars frenetiska kamp mot en vild tjur. Det har dock inget med min kärlek för White God att göra så låt oss skippa det förflutna och istället fokusera på ungerska Kornel Mundruczós nya film. Även efter hyllningar vid Cannes och Sundance har snacket kring denna hundarnas Planet of the Apes gått förbi mig, var dock säker på att den har min uppmärksamhet nu. För nog är även jag svag för romantisering av ett husdjurs odödliga kärlek? Ni minns den där scenen från I am Legend? Tårar varje gång.

Det verkar även finnas en rad hintar om en ambitiös alegori här när staten börjar skatta blandraser, vilket tycks leda till en revolt Andy Serkis bara måste se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg