FKA Twigs tar ett steg tillbaka med fantastiskt radiouppträdande

7:00 5 Dec 2014

Listorna över årets bästa musik har redan börjat spridas bland bloggar och magasin med en tydlig trend — FKA Twigs. Efter släppet av sin debutfullängdare LP1 kan den brittiska sångerskan utan tvekan räknas in bland de starkaste nykomlingar från ett annars rätt så mediokert 2014 i musikväg. Förutom ett hyllat album har hon även gjort sig känd med en eftertraktad liveakt, en ofta dramatisk uppvisning där — bland en tät dimma — elektriska danssteg blandas ut med fängslande harmonier.

Detta är dock inte fallet när hon tar ett steg tillbaka för ett mer minimalistiskt uppträdande vid Seattles radiostation KEXP. Visst vi har bland annat en vit polo — som tycks göra en efterlängtad comeback inom modevärlden — bland trion av musiker som backar upp sångerskan men annars är det långt ifrån den teatraliska scenföreställning vi har börjat förvänta oss från Twigs. Men tro inte att jag klagar, den mer bastämdja produktionen ger utrymme för en av årets mest omtalade röster i en fantastisk mini-konsert på fyra låtar.

 

En kommentar | “FKA Twigs tar ett steg tillbaka med fantastiskt radiouppträdande”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Att använda musik som ringsignal när ett inkommande samtal meddelande är en bra idé. suonerietelefono.com är en ansedd ringsignalleverantör idag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG