Musikvideo: Mörk surrealism när 1987:s Bomb blir med musikvideo

3:33 1 Dec 2014

Första december är här och med mindre än en månad till julafton kan vi konstatera att första luckan i kalendern är öppnad. Vad väntar där? Inget annat än en ny musikvideo från fenomenala 1987.

Den svenska producenten och sångaren Victor Holmberg — numera bosatt i London — har sakta byggt upp ett momentum som når sitt klimax nästa år med ett debutalbum. Tills dess har vi sedvanlig PR att ta del av, och vi borde alla skatta oss lyckligare då ingen annan än fantastiska JJ– och Postiljonen-kollaboratören Ty Olson står för denna tolkning av senaste singeln Bomb, likt alltid med en känsla för svepande vyer och atmosfärenlig eskapism.

Det blir till skrämmande surrealism — inte helt olik något från Twin Peaks metafysiska mardrömsdimension — när vi bjuds med på en drömliknande resa bland nattens gatuljus. Med andra ord en perfekt oas för 1987:s synthiga vemod att spegla sig i.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG