Stig åt sidan, Paul — North är fokuset i Kanye Wests nya musikvideo

3:57 29 Jan 2015

När Kanye West släppte sin låt Only One tidigare i månaden var kanske inte den största nyheten hur fantastiskt stycket var. Faktumet att Paul McCartney spelade keyboard på låten ledde istället till en humorkavalkad bland sociala medier, som både gammel- och nymedia tog på kanske lite för stort allvar. Vem orkar egentligen bli förbannad över att någon inte skulle veta vem en 70 år gammal gubbe är? Det går mig över huvudet men visst, kanske skriver jag lite i affekt efter en uppväxt ute på landsbygden där både talanglösa — om de inte alla är det — trubadurer och unga Beatles-fanatiker var alldeles för påträngande.  

Men nog förtjänar världen en till chans att lyssna extra noga när Kanye gråter i autotune från sin moders perspektiv i himlen. Denna stämningsfulla ode till hans dotter har fått en musikvideo regisserad av Spike Jonze. och som alltid när något av Kanye har premiär hos Ellen Degeneres borde vi inte förvänta oss för mycket — det är liksom inte en publik gjord för vildhundar och KKK-symbolik. Istället ges vi en dimmig inblick i Yeezus-rapparens vardag, med dottern North i famnen. Ett frieri till alla de som älskar gifs på tumblr, eller fanfictions dedikerade till en framtid där Kanye West och Kim Kardashians barn har en egen realityserie tillsammans med Blue Ivy.

Uppdaterad: Hela videon finns nu att njuta av i all sin gråmulna galore. Dock komplicerad att få inbäddad så ni finner den på Kanye Wests hemsida.

En kommentar | “Stig åt sidan, Paul — North är fokuset i Kanye Wests nya musikvideo”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. rachel skriver:

    Kanye West is a good singer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp