Musikvideo: I år dansar vi oss bort bland Tokyos gator med Tove Styrke

3:54 2 Feb 2015

Om vi ska läsa av stjärnorna — eller åldrade svenska mediamän — så tyder allting på att Tove Styrke är årets svenska popexport. 22-åringen från Umeå har byggt upp ett momentum under det gångna året som verkar nå sitt klimax i mars med albumet Kiddo, uppföljaren till hennes nästintill fem år gamla debut. Vi fick nyligen första smakprovet därifrån med singeln Ego — ett sprakande exempel på stilren pop värdig den hyperboliska standard vi tycks ha på våra inhemska artister — som nu har blivit med musikvideo.

Denna visuella tolkning är regisserad av Rúnar Ingi, och tar lika mycket inspiration från Toves dansanta xylofonhit som Sofia Coppolas febriga Tokyodröm Lost in Translation. Kombinationen av dessa två blir till en sprudlande resa nerför japanska gator dränkta i neonljus tillsammans med Tove och Christoffer Nordenrot. Sångerskan liknade staden med eye candy när hon talade med Time Magazine, vilket känns som en summering mer värdig än allt jag skulle kunna spotta ur mig. För det är nämligen färgstarkt och inbjudande, uppbackat av ett medryckande soundtrack som lär ljuda ur karaokemaskinerna under en lång tid framöver.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp