Inför femte säsongen! Följ med på inspelningen av Game of Thrones

10:16 9 Feb 2015

Tre länder och hundratals anställda — en arbetsdag på inspelningen av Game of Thrones är ett internationellt fantasybygge utan motstycke inom tv-världen. 

Väntan på en ny säsong av HBO:s hyllade succé är kanske skrattretande för en läsare av ursprungsmaterialet. Men med månader från återkomsten till den visuellt svindlande världen som är Westeros — och säkerligen år tills George RR Martin blir klar med den sjätte boken — börjar fans bli otåliga. Vem saknar inte snözombies, Littlefingers konspirerande eller en bordell endast befolkad av Oberyn och hans musa — okej, vänta, där kickade realiteten in, låt mig sörja ett tidevarv.
 
 
Efter några glas vin a la Tyrion Lannister är fasansfulla minnen från tidigare säsonger glömda, och världen verkar vara redo för tv-seriens femte säsong — nästan lika redo som bokläsarna är för en ny bok, George. Med en inblick bakom kulisserna får vi följa med under en inspelningsdag som sträcker sig över tre länder. Ett häpnadsväckande arbete där vi bland annat erbjuds första smakprovet av Westeros sydliga spets Dorne. 
 
Har du en halvtimme till övers? Vig då den åt en dag i skapandet av Game of Thrones — någonstans borde George RR Martin förmodligen göra detsamma.
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg