Lista: Mikael Persbrandt lämnar Beck och Game of Thrones-skådespelare tar över

5:01 20 Mar 2015

Bild via New Line Cinema.    

Veckans stora svenska filmsnackis var utan tvekan när vi lämnades med antagandet att Mikael Persbrandt har fått sparken från Beck-filmerna efter all kokainkontrovers. Här i Sverige lär tydligen skådespelare vara moraliskt kompatibla med rollfigurerna de spelar. Hursomhelst så kunde Aftonbladet än en gång stoltsera med en nyhet i detta nagelbitande drama. För utöver en överdubbad tysk kommer nu Peter Haber få jobba tillsammans med en norrman. Det är nämligen ingen annan än Game of Thrones-vildingen Kristofer Hivju som blir Mickes ersättare.

Nu arbetslös och letandes efter ett nytt hem framför kameran tänker jag försöka lansera Persbrandt för en roll i kommande Game of Thrones-säsonger. Vi kan endast anta att Hivju dör inom en snar framtid när han har svensk krim på schemat vilket lämnar rum för Persbrandt. Med sin bakgrund i svenska eposet Tre Solar och bakom kameran arbete på The Hobbit är vår svenska stolhet — när han håller sig borta från narkotikan —  mer än lämpad för en roll i denna medeltida fantasyserie. Så hör upp HBO, här har ni en ny rollfigur vi kan lära att älska för ni låter honom förlora huvudet!

5. Bordellägare    

Över hela världen — från Norge till Thailand — finner vi partysvenskar, så varför inte skicka en till Westeros huvudstad Kings Landing? Vi miste kanske partyprinsen Oberyn Martell förra säsongen men spill inte längre några tårar över det för Persbrandt skulle säkerligen kunna fylla dessa bloddränkta läderstövlar. Kanske är han inte någon man bjuder in till ett kungligt bröllop men Littlefingers bordell är en helt annan fråga. Medan de sju rikenas mest lömska karaktär smider intriger i norr kan vi väl låta Persbrandt styra över söderns mest ocensurerade plats? Jag tvivlar på att han skulle ha något emot detta.

4. En tempramentsfull riddare

Efter festen kommer dagen efter och några med en fallenhet för dryga bakfyllor är bröderna Clegane. När vi lämnade dem i fjärde säsongen låg bege två för döden. Kanske därför är D.B. Weiss och Dan Benioff i behov av en ny best redo för bärsärkagång. Peter Jackson såg måhända inte Persbrandts potential men jag tror att det inte krävs mer än ett gigantiskt svärd och en flaska vin så är mannen — med en fallenhet för ilskna utbrott som Gunvald Larsson — mer än hemma. En engelsk översättning av ”fan och hans moster” skulle även obehagligt nog lämpa sig väl i Game of Thrones obskyra värld.

3. Snözombie

Numera utfryst från Dramaten och svensk krim behöver Persbrandt kanske bege sig norrut? Och med norr menar jag så långt bara Hodor kan bära oss på sin rygg, till de skrämmande snözombiernas — kända som White Walkers — hemvist. Vi talar här kanske om själlösa varelser men något säger mig att när de väl attackerar i typ säsong nio eller tio så lär de behöva mer hjärta. Vem passar egentligen bättre än Micke med sitt vida känsloregister.

2. En av de svartklädda männen vid muren

Denna livsstil talar väl ändå för sig själv?

1. Ett huvud på en påle

Med tanke på det öde tidigare Hollywood-satsningar har mött är denna roll måhända den bästa? Vi känner till Persbrandts talang för uppkäftighet och i Westeros mister du mer än en tungan när den slinter. För vem vet, kanske är den nye kungen Tommen galnare än brorsan vi lärde oss älska att hata. I så fall ser det inte bra ut för Micke, tyvärr — ja verkligen tyvärr.                   

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg