Stream: T-Pains storslagna SXSW-konsert borde ses av alla festivalbokare

2:03 21 Mar 2015

Bild via Zimbio.    

När det kommer till autotune är T-Pain visionären, pionjären och revolutionären — mannen gjorde helt enkelt denna simpla ljudeffekt till vad den är idag, förlåt Cher. Otroligt nog chockerades många i höstas över faktumet att sångaren faktiskt kan sjunga utan några filtreringar i studion. Detta gav T-Pain chansen att bygga upp nytt momentum efter några år av tystnad — då han bland annat upptäckte FKA Twigs — och börja spela in sitt nya album Stoicville.

Med det femte albumet påväg och ett DJ Drama-mixtape redo att släppas denna månad fann vi inte helt oväntat Florida-artisten på en scen under gårdagens SXSW:s uppträdanden. Det var vid Fader Fort autotune-aficionadon erbjöd en karriärsomvälvande setlist bestående av hela 42 låtar — alla hits såklart. Uppträdandet är energist levererat och uppbackat av band samt sångerskor vilket ger utrymme för T-Pain att dansa till tonerna av storslagna och soul-esquea tolkningar av sina låtar. När I’m ‘n Luv (wit a Stripper) väl går igång borde svenska festivaler vara redo att ringa några samtal, eller vad säger ni? Vore inte romantiseringen av en strippstång något ni vill höra i Slottsskogen denna sommar?

Här har ni även tre av de bästa låtarna från kvällen ifall ni av någon ogrundlig anledning inte kan dedikera en timme till T-Pain.

Det självklara valet, en av de största låtarna har aldrig låtit så vacker och då var den rätt vacker från första början.

En klubbanthem som skulle kunna ta över radion vilken dag som helst uppenbarligen.

  

Kort sagt, DJ Khaled skulle vara stolt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp