Tame Impala gör en storslagen återkomst med synthar och vocoders på Let It Happen

8:00 11 Mar 2015

Tänk att när du väl trodde att den psykadeliska rocken var på utgång så återvänder Tame Impala efter tre års tystnad. Ja visst går tiden snabbt ändå men med det meditiva popalbumet Lonerism i åtanke ser vi nu fram emot vad framtiden har att erbjuda och med den första låten från den än så länge obetitlade uppföljaren kan vi inte göra annat än att kapitulera för denna syrasfär till musik. 

Let It Happen är något av en intergalaktisk musikresa bland ljudlandskap som liknar himlakroppar när hela eposet tickar in på strax under åtta minuter. I grunden är känslan för psykadeliska rocktoner densamma men nu med en addering av elektroniska element vilket endast gör slutresultatet desto mer svävande — mellan storslagna arenaspektran, uppgivna melodier och sång ekandes genom en vocoder. Vi kan nu endast lägga våran tilltro i låttiteln och hoppas att detta är sommaren det händer — sommaren då Tame Impala släpper nytt album och kidsen börja tugga svamp igen som om det var år 2012.

Ungefärlig illustration av ens medvetande under första lyssningen i form av gifs med Carl Sagan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg