Superhjältar möter The Wire i nya trailern till Marvel- och Netflix-serien Daredevil

4:52 10 Mar 2015

Detta är uppenbarligen en dag dedikerad till fans av tv-serier och nördkultur. Efter att först ha återvänt till älskade och snart döda rollfigur i Game of Thrones med en ny trailer givs vi nu ett äkta smakprov från Marvels kommande Netflix-satsning Daredevil. Med den första fullängdstrailern kommer en inbjudan till Hells Kitchen där den blinda advokaten Matt Murdoch — spelad av Charlie Cox från Boardwalk Empire — upprätthåller lagen om nätterna genom gammal hederlig ninjaakrobatik. Vi får här även stifta bekantskap med en rad andra rollfigur, bland annat Vincent D’Onofrio vars psykopatiska drag i Full Metal Jacket än tycks leva kvar i maffiabossen Kingpin. 

Det är Joss Whedon-alumnen Drew Goddard som har skrivit och tagit fram — vad producenten Steven S. DeKnight har valt att likna vid Marvels egna The Wire — en superhjältehistoria förankrad till marken med all den realism det innebär. Blod lär helt enkelt spillas denna vår och med inspiration från Frank Millers fantastiskt ominösa serieroman The Man Without Fear kan detta bli allt 2003:s inkarnation av superhjälten — och Batman-fans största mardröm — inte var.

Hela första säsongen har sin premiär på Netflix 10 April vilket betyder att jag måste se över mina semesterdagar. Personligen har jag alltid drömt om en råare tolkning av denna superhjälte vilket har lät till att jag än idag fruktar jag att Cox kommer ta av den där masken och avslöja vem den riktiga Daredevil är:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp