Musikvideo: Med Oh My har nykomlingen Boogie en hit säkrad för rapåret 2015

8:03 10 Apr 2015

2015 förutspås bli ett bra år för rapmusik och än så länge håller prognosen vad den har lovat. Drake släppte ett album — som från början var ett mixtape — och slog ett flertal rekord medan Kendrick Lamars hyperboliska ego överdoserade än en gång med hyllade To Pimp a Butterfly. Men i längden är detta helt oväsentligt för huruvida detta kommer bli ett bra år för rap eller inte — nej för det som räknas här är ny bra musik från nya bra rappare.

En av dessa är utan tvekan Boogie som härstammar ifrån Long Beach, Kalifornien. Förra året släppte han sitt första mixtape Thirst 48 och med låtar som Bitter Raps är det knappast en underdrift när jag påstår att det var ett av årets mest underskattade projekt. Möjligheterna är dock oändliga för en rappare med ett mångfasetterat flow och förmågan att illustrativt släppa på sina innersta tankar över explosiva produktioner. Just detta är fallet på Oh My producerad av Jahili Beats — främst känd från förra årets hit Hot N***a av Bobby Shmurda — där skildringar av haglande automatvapen blir till en medryckande låt vars hitpotential inte går att bestrida, refrängen i sig är som gjord för att bli en vinetrend. Men låt inte det avskräcka er då Boogie har en substans som håller i längre än sex sekunder.

Med den nya singeln kommer även en musikvideo som gör en fulländad inramning av Boogies energiska drifter, medan han och vänner röjer längs kvarterets gator. Även om låtens innehåll skildrar vardagens skrämmande verklighet så utstrålar den med videon ett mantra helt i linje med en lustfylld och upprorsbådande helg. Kort sagt: detta är det enda jag lär lyssna på de närmaste dagarna, jag rekommenderar att du gör detsamma.

    

Första singeln Further från kommande The Reach.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg