Trailer: Bittra poliser stirrar vidare i första trailern till True Detectives nya säsong

7:02 9 Apr 2015<p>Colin Farrell&#39;s Mustache</p>
<p>” src=”http://cdn.hitfix.com/photos/6007649/truedetective_s2_colinfarrell_1200_article_story_large.jpg” style=”height:466px; width:700px”></p>
<p class=Bild via HBO.     

Förra årets mest omtalade tv-serie var utan tvekan Emmy-belönade True Detective. Den första säsongen från HBO:s antologiserie som kretsade kring ett brutalt mord i den amerikanska södern rönte framgångar med Hollywood-skådespelarna Matthew McConaughey och Woody Harrelson i spetsen. Men serien kritiserades även för sin skildring av kvinnor där gränsen mellan misogyni och manschauvinistiska nidbilder var mer än oklar. I slutändan var dock True Detective med sina långa tagningar och H.P Lovecraft-flörtande en kosmisk succé.

Frågan hur seriens skapare Nic Pizzolatto ska lyckas följa upp detta har förbryllat många och säkerligen han själv. När Vince Vaughn och Colin Farrell — numera med en snart signaturenlig mustasch — blev klara för huvudrollerna i den andra säsongen verkade det även som att författaren hade blundat inför den kritik första installationen mötte. För ett kriminaldrama med grubblande vita gubbar tycks vara upplägget även denna gång när sceneriet förflyttas till den amerikanska västkusten. Det är ännu oklart huruvida vi kan förvänta oss ett gästpel från Cthulhu men av den nya trailern att dömma är polisarbetet i Los Angeles något av en demonisk möda — med lite countryblues som soundtrack. 

Lagens väktare med dåliga alkoholvanor och snörvliga näsor är att förvänta när de bittert stirrar vidare in i kameran 22 juni på HBO Nordic.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg