Trailer: Bill Hader och Fred Armisen utlovar det mesta med ny mokumentärserie

7:00 18 Jun 2015

Säg vad du vill om Saturday Night Lives nuvarande status — oftast bedrövlig om jag själv får säga — men vi lär förevigt vara tacksamma för de drömlika konstellationer den klassiska serien har gett upphov till. Bill Hader och Fred Armisen är en av dessa, två komiker från 2000-generationen som övergav skeppet efter att det sakta men säkert började sjunka i början av 2010-talet. Nu har de tillsammans med Seth Meyers — även han en SNL-alumn från samma epok — gett upphov till Documentary Now!, en mokumentärserie inspirerad av Sex Pistols-VH1-parodin Ian Rubbish and the Bizzaros: History of Punk.

I sommar kommer sex delar av miniserien sändas på IFC som utlovar ett spektakel av klassiska dokumentärklichéer likt montage, aldrig tidigare visade klipp och billiga brottsåtergivande — huruvida vi kommer finna Armisen nedsupen på en toalett gormandes ”I killed them all” återstår att se. Med trailern nedan ges vi ett smakprov på dessa ”50 år av och excellens och integritet inom dokumentärt filmskapande” som denna parodi på alldeles för självgoda dokumentärer säkerligen kommer erbjuda, jag menar två av SNL:s bästa nutida imitatörer vet förmodligen allt om integritet. Faktumet att jag är halvt död av skratt efter de bådas tidsenliga posering som 70-tals rockers ovan talar gott för denna komedisommar.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg