Nytt från Twin Peaks: Amanda Seyfried är klar för ”viktig roll” i återkomsten

5:15 21 Sep 2015

Hemlighetsmakeriet kring Twin Peaks återkomst är inte helt oväntat ett faktum. Efter att David Lynch bad fans på plats om att inte spoila mysteriet tycks staden ha förseglats i en glasbubbla – ja, fel tv-serie, jag vet. Nu verkar dock den första riktiga nyheten på länge ha läckt ut i form av en skådespelare som vi inte har sett i den dimmiga (mar)drömsstaden tidigare.

Enligt TVLine finns det nämligen en chans att vi snart kommer se Les Misérables-skådespelaren Amanda Seyfried i Twin Peaks, kanske som sångerskan i James Hurleys nya band? Oddsen talar dock emot då Seyfried faktiskt ska spela en ”viktig roll” i den tredje säsong av kultserien. Vilken rollen är? Ja, det är öppet för spekulation, så varför inte spekulera lite.

Är jag den enda som tänker att detta skulle kunna vara Cooper och Annies dotter? Utseendemässigt är likheterna mellan Seyfried och Heather Graham ändå rätt slående. Betyder det i så fall att det ”kommer hända igen”? Att vi här har en ny Laura Palmer, med Cooper som hennes far och mördare? Idéen är kittlande, dock har det väl hänt tidigare om ni förstår vad jag menar. Så pass uppenbar repetition skulle kräva en rätt rejäl twist av Lynchian-mått för att fungera.

Bara för att ta detta substanslösa spekulerande lite längre, vad skulle den potentiella twisten kunna vara? Rent impulsivt tänker jag att Josie Packard i form av ett oförklarligt Twin Peaks-mysterium har bytt plats med Killer Bob, som tills dess kontrollerade Dale Cooper, för att i en hämndaktion mot Harry vars obesvarade kärlek inför Dale har resulterat i ett flörtande med dottern – ja, jag vet ännu en obehaglig sinnesbild relaterandes till alldeles för stora åldersluckor – som nu får betala för dessa snuskgubbefasoner med sitt liv. Detta tvingar en desperat Harry till att frita Killer Bob från nattduksbordets magiska makt för att därefter befira Cooper från Josies grepp, vilket ger oss en udda ihopparning inte ens Game of Thrones kan slå. Genialisk idé, eller hur? Hollywood, anställ mig.

Nej, men ärligt talat, ingen teori kring detta är kanske något ugglorna vill viska om. Det känns dock rätt säkert att Amanda Seyfried kommer vara någons barn. Bara hon inte är, en från början, metafysisk skapelse härstammande från The Black Lodge det vill säga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg