Stream: Efter alla rykten släpper Drake och Future äntligen sitt gemensamma album

8:07 21 Sep 2015

”Vem lät egentligen detta ske?” är frågan Future ställer sig i en nyligen släppt video av honom i studion med sina jämlikar. Vem det än var – skivbolagsboss eller Pimp C:s ande – så har vi hen att tacka, för efter rykten och spekulationer är äntligen Drake och Futures album What A Time To Be Alive här.

Även fast raps utveckling bara verkar gå snabbare för åren vore det kanske ändå lite högmodigt att kalla Drake och Future för en kontemporär installation av Jay-Z och Kanye West. Dock har vi väl inte sett ett samarbete likt detta, där två rappare mer eller mindre etablerade som kulturella ikoner går samman, sen Watch The Throne – och nej jag tänker inte ursäkta ikonförklaringen. 
 
Men är det, precis som Drakes senaste album, bara ett urval av låtar mer lämpliga för ett mixtape eller ett faktiskt projekt av värde? Ja, till skillnad från If You’re Reading This It’s Too Late – vars irriterande långa namn inte behöver känna sig ensamt längre – har vi här faktiskt elva kompletta låtar med färdigskrivna verser och hela refränger.
 
Resultatet av denna dynamiska duos turnétid tillsammans blir en koncis helhet dränkt i Metro Boomins produktioner, Futures autotune-filtrerade sång och Drakes påtagliga kärlek för Atlanta-rap. Huruvida någon skulle vara bättre än den andra behöver vi kanske inte spekulera i, men för sakens skull kan jag säga att albumet är mer av en Dirty Sprite 2 feat. Drake än något annat.
 
 
Om streamen dör betyder det att Future och Drakes team verkligen vill att ni köper albumet. 
 
Efter ett år av listettor och imponerande försäljningssiffror fortsätter alltså de två rapparna att toppa tidigare framgångar. Vilken tid att leva, inte sant, när Drake för andra gången i år – med största sannolikhet – har en albumetta tack vare en Atlanta-rappare. Lyd nu Diamonds & Dancings rekommendationer och lätta på övre klädesplagg, investera i lite alkoholhaltiga drycker och tillåt din kropp omfamnas av sporadiska DJ Esco-rörelser – ett samarbete av denna rang måste firas även fast det endast är måndag. Eller plocka bara fram penna och block ifall du vill analysera alla möjliga dissar riktade mot Meek Mill, det är upp till dig hur du vill tillbringa din dag med Freebandz och OVO.
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp