Förra årets imponerande tv-serie Mr Robot är tillbaka med en förbryllande trailer – där Obama gästar

8:30 17 Maj 2016

Med den andra säsongens första spännande trailer bekräftar Mr Robot endast att vi har mer att förbryllas över, därbland en cameo från självaste Barack Obama.

Förra sommarens bästa tv utspelade sig framför en dator, när vi sögs in i den briljanta hackern Elliots värld fylld av konspirationer, existensiell instabilitet och allt däremellan. Skaparen Sam Esmails tv-serie Mr Robot blev för dess tittare snabbt en känslomässig resa när Elliot anslöt sig till den anarkistiska hackergruppen F Society, ledd av Christian Slater – värdig en Slaterenässans – med en världsomfattande ekonomisk nollning som sitt mål.

Serien hyllades av såväl kritiker som tittare för sitt fantastiskt skrivande, förverkligat genom imponerande rollinsatser – därbland den nyblivna tumblrbaben Rami Malek i huvudrollen – och en David Fincher-esque atmosfär. Så när Mr Robot återvänder med sin andra säsong är det med en hel del förväntningar. Kommer Esmail kunna leva upp till all denna hype? Den första kryptiska trailern ger kanske inget svar på frågan, men den bekräftar att livet fortfarande är allt annat än fridfullt för en ensam hacker, när vi matas med mer att förbryllas över.

Vad är verkligt när Elliots sinne sjunker djupare in i den minnesförlust som har triggat en ekonomisk kollaps? Vilken roll kan Craig Robinson, av alla, ha i detta? Är Angela redo att ta över rollen som skurk från Tyrell? Och var är förresten Tyrell? Snälla säg inte att vår svenska stolthet Martin Wallström inte återvänder som den älskvärt skrämmande sociopaten. Dock gör han bäst i att hålla sig själv undan efter att ha blivit outad av självaste Barack Obama – vem hade anat att även USA:s president skulle vara intresserad av en serie om sitt lands katastrofala nedgång, så pass att han har spelat in en liten cameo.

Ja ett godkännande från världens preliminärt bästa president – en titel han automatiskt kommer ges ifall Trump blir vald i november – säger väl egentligen allt. Mr Robot återvänder för en tv-sändning av revolutionen 13 juli, kom dock ihåg att den i slutändan är en illusion.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp