Amerikanska talk shows avrundar inför valet – för visst behöver vi skratta lite?

6:50 8 Nov 2016

Image result for stephen colbert jon stewart

Låt Samantha Bee och grabbarna lugna dig medan världen övertas av galenskap.

Över ett år av kampanjande når sitt slut inatt med undergången det amerikanska valet. Kommer USA:s invånare välja den smått tveksamma och typiska politikern Hillary Clinton eller rasisten/fascisten/sexisten Donald Trump? Vi som för stunden sitter på ett tryggt avstånd gör nog bäst i att smälta året som har gått med lite skratt medan amerikansk kvällsunderhållning försöker avrunda denna för dem kaosartade, skrämmande och även rätt underhållande period.

Stephen Colbert uppmuntrar det amerikanska folket med sång

Om det är någon som bör känna blandade känslor inför att valet når sitt slut så är det Stephen Colbert. Efter att David Letterman lämnade uppdraget som värd för The Late Show steg Colbert in och förväntningarna var höga, och har kanske inte riktigt uppfyllts om en ska tro tittarsiffrorna. Därför har valet varit som en skänk från ovan för programledaren med en bakgrund inom Comedy Centrals politiska satirstall och hatet mot Trump en morot som har lett till briljant kvällsunderhållning. I äkta Colbert-manér laddade han under natten upp för sin egna valvaka med ett musikaliskt nummer och inte helt oväntat gästade hans gamla stallpartner Jon Stewart – vars återkomst till tv-rutan har blivit något av en tradition när Colbert behöver en sparringpartner – för att påminna tittarna om hur jävla viktigt det är att rösta, speciellt i detta val.

Judiska cocktails och countrypung när Seth Meyers säger adjö till en spårad kampanj

När Donald Trump klargjorde för världen att han skulle ge sig in i presidentracet – och därmed kanske skapa en reva genom dimensioner där Cthulhu kunde befrias för att sen bringa undergången till jorden – satt Seth Meyers tryggt i sin studio skrattandes, som om något av detta ens var rimligt? Donald Trump, president? Cthulhu, jordens undergång? Seth han bara skrattade, men har rätt snabbt blivit tvungen att äta upp sina ord och kompensera för all förmodad ångest med inslaget A Closer Look där han har analyserat presidentvalet med stor humor och finess. Inför dagens val återvände Meyers till sin antagonist Trump, vars kampanj de sista dagarna har gått ut på att dissa Jay Z, vilket var bland det minst bisarra Late Night-värden hade att diskutera. Efter ”Mazeltov cocktails”, Ted Nugents svartblåa pung och den perfekta Bondskurken kan vi nog konstatera att valets ände känns mer än befriande – men visst Netflix, ge mig Barack Obamas stand-up special i februari tack.

Vem är egentligen Hillary? Samantha Bee reder ut

För demokraternas kandidat Hillary Clinton har presidentkampanjen varit lång och skandalerna många, eller ja, det var väl främst den där historien om hennes e-mails – och vilken utdragen historia det blev. Därför är Samantha Bee här med en påminnelse om att när en Clinton vinner USA:s högsta ämbete för andra gången, då gör hon det som Hillary Rodham Clinton. Med sitt program Full Frontal har Daily Show-alumnen blivit till en av valets vassaste tv-röster och än svingar hon svärdet i högsta hugg. Ja Hillary Clinton har fått ta en hel del skit på resan mot Det Vita Huset, men om ni trodde Bee hade glömt hur Hillary mer eller mindre har fått tagit skit från media – och allra främst män – under en större del av sitt liv trodde ni fel. Under flera år tvingades Hillary till att anamma en first lady-persona, men efter inatt kan det vara över och vad det kommer att betyda återstår att se.

Övriga guldkorn inför nattens uppesittarkväll – så vi kan glömma skiten sen:

Jordan Kleeper snackade konspirationsteorier med Trumps väljare.

Jordan Kleeper snackade även ”locker room talk” med Trumps väljare.

”Stephen Colbert” återvände när allt verkade spåra ur.

Trevor Noah analyserade Trumps vecka i fascismens tecken.

”Pussy Riot” enligt Samantha Bee.

Debatterna mellan republikanerna var konstiga, riktigt konstiga.

Minns ni Bernie Sanders?

Ja nog bankar allt ens Bernie Bro-hjärta fortfarande lite smått.

Jimmy Fallon intervjuade Donald Trump (klicka bara).

De två vicepresidenterna hade tydligen en debatt också.

Men i slutändan var kanske detta valets höjdpunkt.

En kommentar | “Amerikanska talk shows avrundar inför valet – för visst behöver vi skratta lite?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Janet Anderson skriver:

    Hej allihopa. Jag såg kommentarer från personer som redan har fått sitt lån från CHRISTY WALTON och sedan bestämde jag mig för att söka efter deras rekommendationer och för några timmar sedan bekräftade jag på mitt eget bankkonto ett totalt belopp på $ 30.000 som jag bad om. Det här är verkligen en bra nyhet och jag råder alla som behöver ett riktigt lån att ansöka via deras email (christywalton355@gmail.com) Jag är glad nu att jag har fått lånet jag begärde

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG